Idei de vacanta, Stiati ca....

Cele mai frumoase statii de metrou din lume

Oricine a calatorit in stainatate a ales, de cele mai multe, drept mijloc de transport prin orasul aglomerat metroul. Este rapid si comod. In unele orase statiile sunt somptuoase, impodobite cu candelabre, altele moderne, sculptate in piatra sau colorate de artisti urbani, pentru a infrumuseta privirile trecatorilor.
Admirati si descoperiti cateva dintre cele mai inedite statii de metrou din lume, pe care daca nu le-ati vazut pana acum, nu le ratati in urmatoarea vacanta.

Moscova

Rusia

Statia de metrou Komsomolskaya este cea mai faimoasa din Moscova. Simbol al capitalei rusesti, statia a fost inaugurata in 1952 si atrage zilnic mii de vizitatori. Decorata in stil baroc, poate concura cu succes o sala luxoasa de bal a unui palat imperial. Impodobita cu picturi ale unor cunoscuti artisti din Rusia, coloane arcuite si mozaicuri istorice, statia este iluminata cu candelabre de cristal impresionante.
O puteti admira daca petreceti Revelionul in Rusia.

Napoli

Napoli

Statia Toledo din Napoli a fost inaugurata in 2012 si are o adancime de 50 de metri. Frumusetea si eleganta cladirilor de la suprafata este continuata de artisti si in subteran, designul statiei Toledo avand la baza temele lumina si apa.
Daca petreceti Revelionul la Roma, merita sa dati o fuga cu trenul si pana la Napoli.

Lisabona

Lisabona

Majoritatea statiilor de metrou din Lisabona au fost realizate de artisti contemporani, avand teme diferite. Statia Olaias este o explozie de culori, coloane si mozaicuri.
Admirati-o de Revelion in Lisabona.

Munchen

Munchen

Sistemul de metrou din Munchen a fost inaugurat in 1972. Statia Westfriedhof a fost decorata cu corpuri de iluminat sub forma de cupola, care reflecta in jur umbre albastre, rosii sau galbene. Iar statia U-Bahn a fost decorata in stil minimalist cu un design multicolor.

Stockholm

Stockholm

O atmosfera unica si inedita te intampina in statia T-Centralen Station din Stockholm. Aici a fost pastrat aspectul tunelului proaspat sapat, peretii nu au fost finisati, ci au fost direct pictati in albastru. O senzatie stranie in contrast cu scarile rulante.

China

China

Tunelul Shanghai Bund face legatura intre East Nanjin Road si Oriental Pearl TV Tower si are o lungime de 647 de metri. Putin suprarealist, tunelul trece pe sub raul Huangpu, iar metroul este de fapt o capsula de sticla care te poarta parca intr-o calatorie printr-un tunel al timpului. Din pereti ies flash-uri de lumini colorate, o experienta inedita.

Dubai

Dubai

Bogatia si luxul orasului sunt continuate si la metrou. Statiile au forma unor scoici, fiind inspirate de traditia locala a pescuitului de perle, iar in interior se gasesc cele patru elemente ale naturii –pamantul,  apa, aerul si focul.
Daca petreceti Revelionul in Dubai nu trebuie sa ratati metroul.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.