Alin Burcea.

Ce ar fi putut fi acest F.O.T.E !

Am fost la deschiderea FOTE, foarte frumos, la VIP. Mi-a placut deschiderea, defilarea tinerilor sportivi – a fost un eveniment foarte frumos!
Am auzit comentarii cum ca spectacolul a fost slab. Nu, nu a fost slab, dar atunci cand afara sunt minus 5 grade, parca nu iti vine sa stai sa o asculti pe INNA. Cei care au venit la loja oficiala au venit sa vada deschiderea evenimentului, nu neaparat sa stea la spectacol. Poate daca era cu mai multa coregrafie, poate daca era trupa Sistem (adica originalul), s-ar mai fi stat. Eu, de exemplu, am stat jumatate de spectacol, m-a luat frigul…

Ce pot sa spun, ca si idee generala.
Nu voi spune o banalitate “e foarte bine ca s-a facut”!

Evident ca este foarte bine! S-au investit foarte multi bani – in trambulina de la Rasnov, la Predeal… e un patinoar foarte frumos la Brasov (acum comenta Dl Ion Tiriac faptul ca trebuia… mai mare, de 5000 de locuri, nu de 1500). Singurul lucru pe care il critic este amplitudinea evenimentului, care, in final, a fost un eveniment, din pacate, judetean. Observand cu atentie tribuna oficiala, majoritar PDL-ista, am inteles. Primarul Brasovului a dorit sa obtina toate laudele, toata GLORIA, pentru el si PDL-ul lui! Nu a invitat pe scena primarii din Rasnov si Predeal! De ce? Pentru ca sunt de la… PNL! Evident! Cel mai grav este insa faptul ca nu s-a mediatizat, in tara si strainatate, absolut deloc! Nu am avut, practic, nici un turist strain, si nici roman, care sa vina la acest eveniment!

Mai grav este insa ce se va intimpla in viitor. Vor ramane aceste partii (infrastructura de milioane) nefolosite? Probabil ca DA! Stie Europa de noi? NU!
Asta nu intelege Primarul Scripcaru, altfel poate ar fi colaborat cu ministerele, cu televiziunile! Nu s-a transmis la Eurosport, pt ca dl Scripcaru nu a fost de acord sa cumpere echipamente de 30000 de euro, necesare pt transmisiile sportive (care i-ar fi ramas in proprietate), desi s-au investit… 60 de milioane euro.
Ar fi trebuit sa avem televiziuni romanesti “colcaind” la FOTE, dar am avut, insa… din a 3-a zi, TVR 1. Cred ca daca nu era Premierul, nu aveam nici TVR.
Asta este, acestia suntem! Nu stim sa ne promovam, sa ne prezentam Europei si lumii, pentru a obtine avantaje! Sa te orbeasca lupta politica si, evident, dorinta de chiverniseala (doar de aceea nu s-a colaborat cu vreun minister, sa nu ii bage in ciorba lor! Premierul, insa, din pacate pentru ei, s-a prins!), si sa nu stii sa fructifici o asemenea investitie, e… mult prea mult!

Elena Udrea, care, dealtfel, a inceput aceste investitii (abandonate dupa caderea Guvernulu Boc, si platite de noul Guvern), a avut 72 de milioane de euro, bani europeni, pentru promovare, din care se pare ca a folosit doar… 28! Pai ce putea si trebuia sa fie mai bine promovat, cu bani europeni, decit un Festival Sportiv European? Se gandeste cineva la asa ceva? Nu, dar facem investitii, sau mai bine zis, le incepem, evident, in judetele cu conducatori din partidul domniei sale (urmariti harta marilor investitii din mandatul sau!).

La fel s-a intamplat si cu “Sibiu, capitala culturala europeana”, din 2007.
Am vorbit cu dl Johannis, care credea ca oamenii vor da navala in Sibiu, la cat va fi de frumos! Gresit! Daca nu faci promovare, nu stie nimeni de tine, deci nu vine nimeni! Este o lupta acerba pe plan international, toate tarile turistice se promoveaza!

FARA PROMOVARE NU EXISTI, pentru numele lui DUMNEZEU!
Deci, la Sibiu, ceea ce trebuia sa fie un INCEPUT, nu a fost, din pacate!
E simplu de verificat, intrebati hotelierii!
Acestea sunt parerile mele, nu grozave, din pacate…

De restul, se ocupa Doamna Grapini!

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.