Idei de vacanta, Maroc.

Bazar Maroc – lumea colorata a bazarurilor

Nu poti sa pleci din Paris fara sa vezi Turnul Eiffel sau din Roma inainte de a admira Fontana di Trevi. Tot astfel, o excursie in Maroc nu este completa fara o vizita in vestitele souk-uri, vestitele bazaruri, adevarate furnicare de oameni si tarabe colorate.

In Marrakech coridoarele iti dezvaluie cuverturi, covoare, esarfe de matase colorate, obiecte de ceramica pictate manual, lampi marocane care dau o lumina in mii de culori, bijuterii, vestitele vase tajine, in care mancarea isi pastreaza toate aromele, condimente, toate au un farmec aparte.

piata2  piata6

Plimbarea prin acest labirint ingust si aglomerat, cu magazine mici si tarabe inghesuite pe ambele parti va va dezvalui o lume aparte, o lume colorata si destul de galagioasa. Trebuie sa faceti fata atacurilor venite din partea vanzatorilor care va asalteaza… Incearca! Gusta! Probeaza! Cumpara! Rezistati tentatiei!

piata5 piata8

Trebuie sa stiti ca nicaieri nu veti gasi preturile afisate. Important este sa stiti sa negociati si sa fiti fermi pe pozitie, gata oricand sa abandonati produsul si sa plecati. Va garantam ca vanzatorul va va oferi intr-un mare final pretul cerut. Simturile coplesite de zgomote si forfoteala, vor fi linistite de aroma unui ceai de menta oferit de un localnic sau de dansatoarele din buric, imblanzitorii de serpi sau acrobatii care starnes zambete.

Dupa aceasta arta a negociatului, dati o raita si prin piata de condimente, asta daca va place gatitul. Va faceti plinul pentru un an intreg cu boia dulce sau chilli, piper negru si alb, curry, scortisoara, fructe confiate, ierburi aromate si multe altele. Iar dupa o astfel de desfatare, vizitati si o altfel de piata de alimente. Carute pline cu fructe sau legume, munti de masline de diverse culori, tarabe cu peste frumos aliniati sau pui agatati de un picior care isi asteapta cumparatorii.

condimente

Imagini viu colorate si o experienta unica, care merita traita in Maroc. Un forfot pe care il veti tine minte si cel mai important – cateva amintiri cu care veti pleca in geamantan. Asta daca v-ati priceput la negociat… Cand veti povesti celor de acasa cum pentru lampa marocana de pe noptiera ati cam strans din dinti si ati facut stanga imprejur cand v-a cerut pe ea 200€, dar ati reusit sa o luati acasa pentru doar 50€. Doar este o arta si negociatul asta. Experimentati aventura in bazarurile din Maroc,  la sfarsit de an.

Petreceti Revelionul 2015 in Maroc cu Paralela 45. Pentru 975€ pe 8 nopti de cazare cu mic dejun continental, transport cu avionul si transferuri.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.