Am fost acolo, Idei de vacanta, Simona Radu, Turcia.

Antalya

 

 Antalya, Antalya, Antalya… o destinatie veche si noua in acelasi timp

Am fost in Antalya in perioada 07-14 aprilie anul acesta. Recunosc, inainte sa plec am incadrat aceasta calatorie la capitolul “impuse” si nu pot spune ca aveam o mare tragere de inima pentru acest infotrip. Dar, dupa o saptamana de vizite in aceasta regiune situata in sudul Turciei, am avut o revelatie.

Acum inteleg de ce an de an turistii se intorc in Antalya, fie chiar si la acelasi hotel. De fapt, “hotel” este putin spus… unele dintre ele ai impresia ca sunt “mici orasele” din care nu simti nevoia sa evadezi pe timpul sejurului petrecut acolo. Resorturile, desfasurate pe suprafete imense, oferta atat de multe facilitati si posibilitati de distractie, incat garanteaza petrecerea unei vacante de neuitat. As putea enumera numai cateva dintre acestea: IC Green Palace, Titanic Beach (Lara/Kundu), Ela Quality, Cornelia Diamond, Calista, Maxx Royal, Voyage Belek (Belek), hotelurile Alibey (Side), Vogue Avangarde, Rixos Sungate sau Gural Premier Tekirova (Kemer) si nu numai; hoteluri de top, luxoase, cu servicii excelente.

O vizita primavara in Antalya, este deosebita. Imi aduc aminte cu placere de plimbarile prin imensele gradini care te imbatau cu mirosul florilor de portocali (initial am crezut ca este miros de iasomie, dar cu mirare am descoperit si portocale printre frunze si flori). Cat despre vreme ce sa va spun… in Romania ningea, iar in Antalya se putea face plaja, temperatura fiind in medie de 20-22 grade. Cei mai curajosi s-au avantat chiar si in apele Marii Mediterane sau in imensele piscine din cadrul hotelurilor. In plus, in acesta perioada, hotelurile ofera tarife mult mai accesibile decat in restul anului.

Am strabatut coasta marii de la est la vest, de la animata si populata statiune Alanya, la “salbatica” si impadurita regiune Kemer. Va voi impartasi pe scurt experienta traita pe meleagurile turcesti.

Vizita noastra a inceput cu inspectarea hotelurilor din statiunea Alanya, cea mai indepartata de aeroportul Antalya (aproximativ o ora jumatate de mers cu masina), dar, in acelasi timp, de departe cea mai animata; centrul statiunii fiind plin de viata, cu baruri, discoteci, cafenele, restaurante si nenumarate magazine. Privelistea din zona portului este una deosebita, palmierii care strajuiesc promenada dau un aer tropical statiunii, iar muntii impaduriti completeaza peisajul, oferind un tablou complet al unui loc ideal pentru vacanta.

Am fost placut impresionata de aceasta regiune, precum si de hotelurile situate aici. Majoritatea au 5* standard, iar raportul calitate/pret este unul cat se poate de corect. Hoteluri precum White Gold (deschis in 2011), Alayie Resort, Mukarnas, Vikingen Quality, Meryan sau hotelurile Delphin, ofera posibiliatea tuturor categoriilor de turisti sa isi petreaca un concediu placut. Pentru persoanele cu buget foarte redus recomandam Gold Safran 4*, Titan Garden 4* sau Galeri 5* (am innoptat la acest hotel).  Plaja este de pietris amestecat cu nisip, dar cele mai multe hoteluri aduc an de an nisip pentru amenajarea plajei.

Urmatoarea zi a fost dedicata statiunii Side, cu hoteluri tip resort, situate in mare parte pe plaja cu nisip. Fiecare hotel are particularitatile lui, dar cu siguranta toate au in comun oferirea de servicii de calitate si dispun de facilitati pentru petrecerea timpului liber intr-un mod cat mai placut. Aici se remarca hoteluri precum: Alibey Resort Side (de departe cel mai luxos hotel din zona, construit intr-un cadru natural deosebit, inconjurat de copaci), Alibey Manavgat (cu o insemnata baza pentru impatimitii sportului alb, dispunand de 64 de terenuri de tenis). Totusi, sa nu uitam si de hotelurile Sueno Beach, Voyage Sorgun sau Crystal Palace (deschis in mai 2011), ideale pentru familiile cu copii.

Belek… ce ar mai fi de spus dupa o zi petrecuta vizitand hotelurile din aceasta statiune. Am facut adevarate maratoane la fiecare resort, dar, cu toate acestea ne-am petrecut cel putin o ora pentru inspectarea tuturor tipurilor de camere si a unei plimbari catre plaja prin gradinile superbe, pline de verdeata. Intinse pe suprafete parca fara limite, resorturile sunt adevarate “sate de vacanta”.

In Belek, se gasesc cele mai luxoase hoteluri din regiunea Antalya si, an de an, reteaua acestora se imbogateste cu noi  asemenea resorturi. Este incredibil! As vrea sa spun mai multe despre ceea ce am vazut, ce am simtit, dar parca nimic nu se compara cu imaginile vazute la fata locului. Asadar, nu imi ramane decat sa va recomand un sejur la unul dintre aceste resorturi. Cu siguranta nu veti regreta! Desigur, pe langa renumitele hoteluri de top din aceasta statiune, recomandam si hotelurile de 5* standard: Vera Club Mare, hotelurile Crystal, Barcelo Tatbeach, Alva Donna etc., hoteluri mai simple, dar cu un raport calitate/pret foarte bun.

Zona Lara/Kundu este cea mai apropiata de aeroportul din Antalya, transferul fiind de maxim 30 minute. Cu o plaja intinsa, cu nisip fin si intrarea lina in apa, aceasta este zona cea mai solicitata de catre familiile cu copii. Desigur, la toate acestea se adauga si hotelurile cu dotari si facilitati pe masura. Amintim doar cateva dintre acestea: Limak Lara, hotelurile Delphin, Titanic Beach, Miracle, IC Green Palace sau Royal Holiday Palace  (deschis in aprilie 2011).

Ultimele doua zile au fost dedicate regiunii Kemer, singura situata la vest de Antalya. O regiune spectaculoasa prin pozitia sa, incadrata de crestele inalte ale muntilor Taurus si de apele cristaline are Marii Mediterane. O priveliste magnifica, care imbina muntele si marea in acelasi timp! Durata transferului intre aeroportul din Antalya si Kemer dureaza aproximativ 45-60 de minute, in functie de statiunea solicitata.

Statiunile din acesta zona sunt Beldibi, Goynuk, Kemer, Kiris, Camyuva si Tekirova. In afara de statiunea Tekirova, unde plaja este cu nisip, in toate celelalte, plaja este cu pietricele, iar pentru intrarea in apa sunt necesare incaltari speciale. De asemenea, si aici multe dintre hoteluri isi amenajeaza propriile plaje cu nisip adus din alte locuri. Oferta pentru cazare este si in aceasta zona una diversificata, de la hoteluri de 4* cu buget foarte redus (Magic Sun, Asdem Park), hoteluri de 5* standard ( The Maxim Resort, Asdem Beach, Mirada del Mar, hotelurile Crystal), la hoteluri de top, precum: Rixos Sungate, Vogue Avangarde (am petrecut doua nopti minunate la acest hotel) sau Gural Premier Tekirova.

In plus, am beneficiat de o companie foarte placuta pe parcursul acestei deplasari, un grup de 46 de agenti dornici sa acumuleze cat mai multe informatii pentru a putea descrie turistilor nostri o imagine cat mai clara si corecta a acestei destinatii. Am fost o echipa, in adevaratul sens al cuvantului!

Asadar, un lucru este clar: cel putin o saptamana pe an trebuie sa mergeti in Antalya, locul ideal pentru odihna, relaxare sau distractie.

Va asteptam cu drag.

 

 

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.