Idei de vacanta, Turcia.

Antalya, cu aromă de ceai și narghilea

Situat în sudul Turciei, Antalya este orașul acela pe care, dacă te uiți pe geam din avion îl poți auzi chicotind. Iar când, munții Taurus și Marea Mediterană te protejează, astfel Antalya fiind mereu plin de viață.

Antalya este orașul în care atât iubitorii de relaxare cât și cei de istorie își pot satisface pofta de vacanță. Plajele însorite, bazarele turcești și peisajele scoase dintr-o poveste. Sau îți poți petrece toată ziua la piscina hotelului ce oferă servicii all-inclusive.

Dacă acesta nu este ideea ta de a-ți petrece vacanța ideală, Antalya oferă mai mult decât cele menționate mai sus. Poți începe cu o zi de distracție la Parcul Land of Legends – nu este doar pentru copii. Înțeleg dacă nu te atrage, în acest caz, îți recomand să nu ratezi Acvariul, unde se spune că au fost zărite sirene adevărate. Peștera Karain și izvoarele carstice adăpostesc nimfe, iar pe muntele Olimp se mai joacă copiii zeilor de altă dată.

Dacă ești ceva mai realist, îți propun să vizitezi Muzeul de Arheologie și Muzeul Antalyei. Sunt pline de povești palpabile. În cazul în care cauți magie, aceasta se găsește în Orașul vechi și în Portul vechi. Dacă vrei să ți se spună o poveste magică trebuie să mergi neapărat la Cetatea Romană și la Termessos. Dacă asculți cu atenție, zidurile își spun povestea.

Îți spun și eu un secret. Dacă dai click, îți poți planifica vacanța perfectă, indiferent ce înseamnă asta pentru tine.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.