Albania, Alin Burcea, Am fost acolo, Idei de vacanta.

Albania, marea necunoscuta a Europei

O tara izolata de lume timp de zeci de ani, un paradis natural mediteranean, o tara plina de istorie si comori arheologice. Albania ramane marea necunoscuta a Europei, dar in ultimii ani se bucura de un ascendent turistic.

0-0-Albania_oferta_P45__2 0-0-Albania_oferta_P45__11 0-0-Albania_oferta_P45__15 0-0-00694_Sarande_h_Netrili

O tara mica, alintata de apele Marii Adriatica si Ionica, cu plaje izolate incantatoare, este preferata in ultimii ani in special de turistii italieni. Partea de sud a litoralului este de fapt o continuare a minunatei coaste dalmate. Printre locurile uimitoare care va asteapta sa le descoperiti, va recomandam peisajul incredibil al lagunei Karavasta, unul dintre cele mai mari sanctuare naturale mediteraneene. Nu ratati o plimbare prin Berat, “orasul cu o mie de ferestre”, care a fost declarat chiar in timpul regimului comunist drept oras-muzeu. Plimbati-va pe stradutele inguste, printre casutele construite in stil otoman.

Hai la plaja in Albania! Frumoasele plaje din Albania pot rivaliza cu cele din Croatia sau din insulele grecesti.

Una dintre cele mai frumoase plaje de pe Riviera albaneza este plaja Ksamil, perfecta pentru cei care vor sa se bucure de soare, de o apa calma de turcoaz si o plaja perfecta de nisip. Zona este recunoscuta si pentru bunatatile culinare din peste si fructe de mare care pot fi degustate aici. Plaja este faimoasa si pentru cele patru insule la care se poate ajunge inot.

ксамил

Plaja Himara este situata intr-o zona cu un amestec interesant de peisaje, munte si mare. Plajele sunt incredibil de frumoase cu nisip fin, marginite de livezi de maslini si citrice.
spiaggia-dall-alto

Plaja din Durres se bucura de plajele de nisip si frumoasele ape ale Marii Adriatice, fiind una dintre cele mai mari plaje din Albania. Orasul are o istorie bogata, fiind al doilea oras ca marime, dupa capitala Tirana. Cateva obiective nu trebuie sa lipseasca din lista de vizitat in vacanta. Amfiteatrul din Durres, Castelul, Muzeul Etnografic, Mozaicul Orfeului Sau Teatrul Aleksander Moisiu.

01193_Durres_aparthotel_Dolce Vita

Orasul Saranda este unul dintre cele mai frumoase orase ale Albaniei, situat vis-à-vis de insula greceasca Corfu. Apele turcoaz ale apei la mal si albastrul profund din larg te lasa fara cuvinte. Salba de plaje, marginita din loc in loc de stanci abrupte care se pravalesc parca in apa, umbrelute din stuf si golfulete ascunse fac deliciul unei vacante de neuitat.

ксамил

Plaja Dhermi este una dintre cele mai renumite din Albania, o fasie de roca alba de cativa kilometri lungime, imbratisata de ape de un albastru intens.

dhermi-beach-albania

Daca fotografiile te-au convins si vrei sa traiesti o vacanta de neuitat pe plajele din Albania, rezerva acum un sejur cu preturi incepand de la 18€/ persoana/ noapte. Intra pe www.paralela45.ro si plateste-ti vacanta in pana la 15 rate fara dobanda.

One Response to “Albania, marea necunoscuta a Europei”

  1. Loredana

    Și ei am fost anul acesta în iulie la Duress este fantastic nu îmi mai venea să plec lasă că soțul este Albanez am sa merg și de Crăciun!!

    Răspunde

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.