Grecia, Idei de vacanta, Stiati ca....

6 lucruri pe care nu le stiati despre Insula Mykonos!

Mykonos, cocheta insula din Marea Egee, este renumita pentru numarul mare de turisti ce o viziteaza in fiecare an in cautarea peisajelor impresionante. Insula Mykonos reprezinta pentru turisti o evadare in lumea greceasca autentica, datorita atmosferei sale traditionale. Insa, in ciuda caselor traditionale grecesti, a morilor de vant, a gastronomiei grecesti, Mykonos ofera turistilor sai si mici secrete ce merita a fi descoperite.

1. Insula Mykonos este renumita pentru plajele animate si viata de noapte activa.
Paradise Beach, dupa cum spune si numele, este o plaja perfecta pentru tinerii entuziasti, in cautarea petrecerilor, un „paradis” muzical plin de tehno si DJ care anima atmosfera, in compania cocktailurilor colorate pline de bunadispozitie 😀

2. Insula Mykonos si morile de vant!
16 mori de vant albe si impunatoare, asezate pe cel mai inalt punct al satului Mykonos, predomina intregul peisaj. Fiind simbolul Mykonos-ului, ele sunt tiparite pe fiecare vedere, album foto, sau orice suvenir al insulei. Au fost construite incepand cu secolul 16 de catre venetieni pentru macinarea graului, o sursa importanta de venit pentru locuitori.

3. Insula Mykonos si locurile ascunse de aglomeratie
Desi este recunoscuta pentru animatia si viata sa de noapte, exista locuri pe insula unde poti sa iei o pauza de la tot, sa te deconectezi, si sa te relaxezi. Agia Anna Beach, este o plaja ce apartine mai mult pescarilor localnici si familiilor acestora. Atmosfera linistita, tavernele mici, felurile de mancare traditionale si preparate cu multa grija de catre localnici va vor incanta cu siguranta!

4. Insula Mykonos, celebritati si tratamente exclusiviste
Daca vreti sa petreceti o vacanta in Mykonos, puteti opta si pentru un tratament special, cazare plina de lux, intr-unul din locurile frecventate de catre celebritati precum Christopher Lambert, Russell Crowe, Kim Kardashian,  Liam Neeson, Hugh Jackman, P Diddy, Madonna, Sarah Jessica Parker, Harrison Ford, Paris Hilton si multi altii. Unul dintre aceste hoteluri este Mykonos Theoxenia, hotel declarat proprietate protejata de catre autoritatile grecesti datorita arhitecturii sale moderne si …. aparte.

5. Insula Mykonos si timpul care s-a oprit!
Cultura greceasca poate fi simtita si vazuta pe fiecare straduta cocheta a acestei insule. Insa, doar aici puteti vedea Casa Lena, o casa traditionala cu mobila ce dateaza din secolul 19. Totul este intact inautru, asa cum era in trecut cand era locuita, cu mult inainte, ca insula sa intre in circuitul turistic.

6. Insula Mykonos si mascota vie!
Daca plecati in vacanta in Mykonos, fiti atenti in timp ce va plimbati de-a lungul coastei, si uitati-va dupa mascota insulei, pelicanul Petros! Petros, impreuna cu doi compatrioti de-ai sai, sunt un alt simbol al orasului, ce se plimba liberi prin oras si interactioneaza cu turistii, in semn de bun venit pe insula!

Daca v-am convins si vreti sa petreceti o vacanta in pe aceasta insula, nu uitati ca Paralela45 are vara aceasta, charter Mykonos, cu plecari in fiecare zi de miercuri in perioada 18.06 – 17.09, zbor direct cu compania TAROM!

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.