Idei de vacanta, Stiati ca..., Turcia.

Bodrum – Saint-Tropez-ul Turcesc

Cand ne gandim la Turcia ne vin in cap vitrinele pline cu Baclava, muntii de mirodenii din bazar si mireasma cafelei Turcesti baute pe plaja. Foarte putini cunosc, insa, zona de lux a Bodrumului. Situat pe malul marii Egee, in apropierea insulei grecesti Kos, Bodrum este o destinatie care intruneste toate cerintele unei vacante desavarsite: panorama muntilor in timp ce te bronzezi la plaja, viata de noapte demna de o capitala Europeana si ospitalitate de super-lux!

Cum ajungi?

1. Cu avionul: Ajungi in Bodrum in doar 1h40 pe cursele directe si in 6-8 ore pe zborurile de linie. Cel mai simplu este sa alegi o cursa charter Paralela45 si sa ti incepi vacanta cat mai repede.

2. Cu masina: Aflandu-se la o distanta de 1200km de Bucuresti, traseul poate fi parcurs cu o singura innoptare – preferabil la Istanbul. Taxa de feribot este in jur de 90 de euro per masina.

Bodrum se afla pe traseul calatorilor internationali de lux inca din anii 1970, majoritatea ajungand pe coasta cu yacht-ul privat. Zona este recunoscuta nu doar pentru porturile principale, ci si pentru cele de mai micute, de lux, de unde se pot inchiria barci pentru a petrece o zi in mijlocul Marii Egee.

Unde stai?

Lujo Bodrum – *****

Hotelul Lujo se afla la doar 15km de aeroportul din Bodrum si se numara printre cele mai luxoase hoteluri din zona. Chiar daca Bodrumul este cunoscut pentru plajele stancoase, Lujo dispune de zone de relaxare exclusiv cu nisip fin din Maldive. Pe langa cele trei plaje si sapte piscine, hotelul ofera si o zona de Aqua Park pentru cei mici. Ofertele includ si acces in centrul de wellness, in baile Turcesti, in zona de fitness si de sauna.

Cele sapte restaurante aflate in incinta ofera preparate din bucataria turceasca, greceasca, asiatica, sud-americana sau italiana. Oferta Lujo are aceste locatii All Inclusive A-la-Carte, iar mancarea se serveste zilnic de la ora 08:00 – 00:00.

Macakizi – *****

Deschis in 1997 de catre Ayla Emiroglu, numele hotelului inseamna Dama de Pica. Emblema locatiei este considerata un simbol al inteligentei si a frumusetii, traducandu-se in eleganta si bunul gust de care da dovada in toate aspectele de design. Hotelul dispune doar de suite si duplexuri, cea mai mica camera fiind de 150mp. Totusi, pe langa facilitatile impresionante care sunt la dispozitia oaspetilor sai, vila Macakizi este cel mai bine cunoscuta pentru day

party-urile de pe ponton, privind spre un apus superb. Pentru cei care vor sa exploreze adancurile albastre exista si yacht-ul Macakizi Halas 71, dotat cu jacuzzi si bucatar personal.

La Blanche Resort & Spa Bodrum – ****

Cinci restaurante, spa si centru de wellness si ponton privat pentru VIP-uri, hotelul La Blanche este situat in acelasi golf cu Lujo Bodrum. Majoritatea camerelor au vedere la mare si dispun de balcon, TV, telefon, mini-bar, aer conditionat si accesorii pentru uscarea parului. Recomandare: incercati restaurantul Asiatic Chang Ga! Sushi-ul este incredibil!

Unde iesi?

Yalikavak Marina

Cunoscut drept ‚locul de joaca al Turcilor bogati’, Yalikavak este o zona de shopping si restaurante situata pe malul marii. Aici te poti bucura atat de magazine cunoscute international cat si de designeri locali. Cu mancarea nu ai cum sa dai gres – alege dintre faimosul restaurant Nusr-Et (steak-uri), terasa Orfez (specializati in peste si fructe de mare), sau Novikov Bodrum (mancare fusion).

Bodrum Bar Street

Aici incepe distractia! Culoarul cluburilor din Bodrum ofera o gama larga de optiuni pentru seara – de la cocktail bar-uri si cluburi la Catamaran Disco, un vapor cu podea de sticla in care poti vedea adancurile marii in timp ce dansezi! Nu rata Club Catamaran, Marina Yacht Club si Moonlight. Have fun!