RESPECTAM turistii!
ZERO taxe ascunse!

Vacanta ta pe o insula greceasca - Samos

 

Peisaje de un verde luxuriant, plaje infinite, bijuterii arhitecturale si descoperiri arheologice importante, toate stropite din plin cu vinul local dulce si licoros, fac din Insula Samos aflata in sud-estul Marii Egee o destinatie autentica pe care trebuie sa o vizitezi in vara aceasta.

Samos are ceva de oferit pentru fiecare. O modalitate de a explora insula este sa inchiriati o masina; drumurile sunt bune si exista multe sate de munte pitoresti. Peisajul este variat, cu paduri de pin, munti inalti si vai luxuriante. Plajele sunt albe sau aurii, cu nisip sau cu pietricele. Alegerea va apartine!

 

 


 

2. Cufarul cu comori istorice al insulei Samos

 

In insula Samos se afla siturile arheologice Pythagorion si Heraion, declarate patrimoniu UNESCO. La cativa kilometri de Pythagorion puteti pasi inapoi in timp vizitand ruinele templul Herei, sotia lui Zeus. Samos este conform legendei, locul unde s-a nascut Hera. Templul a fost construit in sec XI I.Hr si se bucura de tutela Unesco din 1992. Pythagorion, oras infloritor al antichitatii si locul de nastere al lui Pitagora, fascineaza vizitatorii prin impresionantele ruine ale zidurilor fortificate, fostului port si teatrului. Tunelul construit de genialul inginer Eupalinos este considerat o minune a ingineriei antice, masurand peste un kilometru in lungime si traversand un munte, fiind folosit ca apeduct. Luati in calcul si faptul ca la o calatorie de o ora cu feribotul se afla portul turcesc Kusadasi si de acolo se ajunge usor la fascinantul oras antic Ephesus.

 
Heraion - Templul zeitei Hera       Pythagorion       Ephesus
                 
Heraion       Pythagorion       Ephesus

 

 

3. Samos este cu adevarat o insula greceasca!

 

Atmosfera pur greceasca umple intreaga insula, desi este o destinatie turistica populara. Aici veti manca bine la tavernele nepretentioase si veti degusta vinul de Samos de care localnicii sunt foarte mandri. Minunatul orasel Pythagorion cu promenada din jurul portului flancata de taverne si baruri se potriveste de minune celui ce doreste sa experimenteze tot ce are insula de oferit.

 

 

 

4. Pythagorion si legenda lui Pitagora

 

Samos este insula unde s-a nascut Pitagora. Oraselul care ii poarta numele, in care se afla monumentul dedicat omului de stiinta ne incanta cu acoperisuri colorate, strazi pavate si multe restaurante familiare pot fi gasite in cea mai mare statiune turistica din Samos. Nu uitati sa va fotografiati triunghiul dreptunghic al lui Pitagora situat chiar pe malul marii. In golful rotund sunt asezate una langa alta barcile pescarilor, iar promenada este marginita de restaurante unde va puteti bucura de atmosfera si folclorul grecesc. In imediata apropiere se afla vestigii arheologice si biserici frumoase. La ambele capete ale golfului se afla plaje micute, dar pentru a ajunge la cea mai buna plaja, Psili Ammos, luati o barca din Pythagorion si in 30 de minute sunteti acolo. In Pythagorion aveti de ales dintr-o gama larga de restaurante si baruri si exista chiar si un club pentru amatorii de viata de noapte.

 

 

 

5. Vinul licoros Muscat

 

Acesta este un deliciu local pe care, dupa ce il veti degusta, cu siguranta veti dori sa va intoarceti acasa cu cateva sticle pe post de suvenir. In capitala insulei, Vathy, puteti vizita chiar si Muzeul Vinului din Samos.

 
Muzeul vinului Samos            
                 

 


 

6. Manastirea aflata intr-o pestera, Panagia Spiliani

 

Cunoscuta ca “biserica situata intr-o grota”, manastirea Panagia Spiliani este situata la o altitudine de 125 m deasupra marii si este dedicata Fecioarei Maria. Biserica adaposteste o icoana de marmura a Fecioarei Maria care este considerata facatoare de minuni. Potrivit legendei, icoana Fecioarei a fost furata si in timp ce era descarcata de pe barca, a cazut in mare si s-a spart in cinci bucati. De-a lungul unei lungi perioade de timp, bucatile din icoana purtate de valurile marii inapoi spre insula Samos. Localnicii au adunat bucatile, iar icoana a fost restaurata si asezata in locul unde se afla initial.

 


 

7. Samos – un adevarat paradis pentru amatorii de drumetii

 

Cu 32 de trasee pentru drumetii in cele mai frumoase zone ale insulei care fac legatura intre sate autentice, varfuri muntoase si plaje izolate, Samos este un adevarat paradis pentru amatorii de drumetii. Cele 32 de trasee insumeaza 240 km si de-a lungul lor veti gasi situri arheologice, pesteri, manastiri si castele.

 

 


 

Vacanta te asteapta! Hai in SAMOS!

OFERTE SPECIALE Samos!
Rezerva acum!
Plecari din Bucuresti: 04.08 si 11.08.2018

Partenerii nostri