Excursie 2 Zile Echitatie Ecvestria - Ramnicu Valcea
Plecari: 15.03.2025, 20.09.2025 Durata: 2 zile / 1 noapte
Reperele circuitului
- Plecari din: Bucuresti
- Plecari: 15.03.2025, 20.09.2025
- Insotitor de grup si ghizi locali
Calculeaza tarif exact (numar adulti si copii)
Itinerariu
-
ZIUA 1
(aprox. 220 km): Plecare ora 07:00 din Bucuresti (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, parcarea mare) pe ruta Bucuresti - Pitesti - Ramnicu Valcea - Retur.
- Conacul Nicolae Balcescu. Piatra de temelie a Conacului Balcescu a fost pusa in 1828 de catre Iancu Balcescu si Zinca (mama lui Nicolae Balcescu). Ulterior Conacul trece prin mai multe transformari pana la infatisarea de astazi. Astazi in interioarele Conacului Balcestilor este organizata expozitia de baza, structurata pe doua componente: primele patru sali zugravesc atmosfera boema din a doua jumatate a secolului al XIX-lea, urmatoarele patru, prin panouri si vitrine oglindesc marturii despre memoria lui Nicolae Balcescu.
- Muzeul Satului Valcean situat pe o suprafata de 8 hectare a fost conceput inca din 1974 sub forma unui sat muzeu, menit sa reconstituie, imaginea functionala a unei asezari rurale traditionale, cu toate institutiile sale social-culturale. In organizarea acestui muzeu in aer liber, s-a tinut cont de cativa factori constitutivi ai unui sat adevarat formele de relief ale zonei, vatra si hotarul lui cu toate elementele sale a in functie de care au fost amplasate gospodariile si constructiile comunitare, transferate din diferitele localitati ale judetului Valcea.
- Dupa incursiunea in lumea satului vom urca pe jos (drum in trepte care necesita o conditie fizica buna), Drumul Crucii catre Schitul Cetatuia, schit asezat pe o colina de unde se desprinde o panorama frumoasa asupra orasului Ramnicu Valcea si a raului Olt. Biserica a fost construita in secolul al XIV-lea si are hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril.
- Arhiepiscopia Ramnicului. Prima mitropolie romaneasca, Mitropolia Ungro-Vlahiei, a fost infiintata in anul 1359, in timpul domnitorului Nicolae Alexandru Basarab de catre Patriarhia Ecumenica de Constantinopol. Resedinta a fost mai intai la Campulung, apoi la Curtea de Arges, Targoviste (din 1517) si Bucuresti (din 1668). A doua mitropolie romaneasca, Mitropolia Severinului, a fost infiintata in anul 1370, la cererea domnitorului Vlaicu Voda al Tarii Romanesti.
- Parcul Zavoi este locul unde pentru prima data s-a intonat la 29 iulie 1848 imnul actual al Romaniei, Desteapta-te Romane, pe muzica lui Anton Pan si versurile lui Andrei Muresan. Timp liber in parc pentru plimbare individuala, masa de pranz optionala, cumparaturi.
Cazare cu cina la Hotel Novo Boutique 4* in Ramnicu Valcea sau similar.
-
ZIUA 2
(aprox. 220 km): Mic dejun.
- Plecam catre centrul de echitatie unde pe langa echitatie in manej (optional), ne putem relaxa in mijlocul naturii, ne putem plimba prin livada frumos amenajata si admira frumusetea naturii. Ne vom plimba (optional) cu mini mocanita si ne putem relaxa la restaurantul locatiei. Admiram si mini gradina zoologica.
- Vila Florica este unul dintre cele mai frumoase domenii boieresti din Romania. Conacul fiind locul in care s-a nascut si a trait cea mai importanta familie de oameni politici romani, o adevarata dinastie civila care a dat tarii nu mai putin de trei prim-ministri, dintre care primi doi - Ion si Ionel Bratianu - au avut un rol covarsitor in realizarea Romaniei moderne.
- Conacul Druganescu construit in stil brancovenesc, a fost ridicat intre anii 1710-1715 de catre Gavril Druganescu, vornic de Targoviste. Este un conac mic care contine si un muzeu etnografic si o bisericuta.
Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 21:00, in functie de trafic.
Informatii utile:
- Moneda: RON