Circuit 3 Zile Petrecem Ziua Femeii La Chisinau - Crama Cricova
Plecari: 07.03.2025 Durata: 3 zile / 2 nopti
Reperele circuitului
- Plecari din: Bucuresti
- Plecari: 07.03.2025
- Insotitor de grup si ghizi locali
Calculeaza tarif exact (numar adulti si copii)
Itinerariu
-
ZIUA 1
(07.03.2025) (aprox. 500 km): Plecare din Bucuresti la ora 06:00 (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, parcarea mare) pe ruta Bucuresti - Buzau - Barlad - Husi - Albita - Chisinau.
- Tur pietonal Chisinau. Vom admira impreuna cu ghidul local Bulevardul Stefan cel Mare, Parcul Central cu Aleea Clasicilor, Arcul de Triumf, Parlamentul Republicii Moldova (vedere exterioara).
Cazare cu cina la Hotel Iris 4* sau similar in Chisinau.
-
ZIUA 2
(08.03.2025) (aprox. 120 km): Mic dejun. Vizitam:
- Orheiul Vechi, cel mai important complex arheologic din Moldova fiind asezat in defileul raului Raut.
- Schitul rupestru Pestera se afla la marginea de nord a satului Butuceni. Intre 1816a1904 schitul a fost Biserica parohiala a satului Butuceni. In anul 1996 se infiinteaza noua comunitate monahala.
- Deplasare la Cricova. Vom efectua o plimbare cu un trenulet electric care ne va plimba prin catacombele cramelor de - a lungul aleeilor ce poarta denumiri ale renumitelor soiuri de vin si unde putem admira colectiilor de vin ale multor dintre personalitatile lumii. (Atentie! Crama Cricova vizita aprox 2 ore si degustare 4 tipuri de vin - aprox. 220 lei/pers, recomandam haine groase pentru tur subteran - optiunea pentru vizita si degustare se face la inscriere si se achita in agentie, inainte de plecare)
- Ne indreptam apoi catre magazinul de prezentare al Fabricii Bucuria, unde avem ocazia sa alegem dulciuri din peste 300 de sortimente.
Cazare cu cina festiva la Hotel Iris 4* sau similar in Chisinau.
-
ZIUA 3
(09.03.2025) (aprox. 510 km): Micul dejun. Vizitam:
- Manastirea Capriana una dintre cele mai vechi manastiri din Moldova (1429) si a fost pentru o mare perioada de timp resedinta mitropolitului Moldovei. Manastirea a fost renovata de mai multi domnitori moldoveni cum ar fi Stefan cel Mare, Petru Rares si Antioh Cantemir, fiind ctitorita se pare de catre Alexandru cel Bun.
- Mananstirea Hancu a fost construita pe locul unui vechi schit in anul 1678 de catre marele stolnic Mihail Hancu dupa dorinta uneia dintre fiicele sale, care a intrat in calugarie cu numele Parascheva. Pana in sesc. al XVII-lea, schitul purta numele de Viadica. In urma invaziei tatare in Moldova, manastirea a fost incendiata si maicile au fost nevoite sa paraseasca schitul. In anul 1784 staretul manastirii Egumenul Varlaam al II-lea a construit cateva chilii pentru calugari si o biserica din lemn. In luna septembrie a anului 1949 Manastirea Hancu a fost inchisa, iar in anul 1992, dupa o perioada de 43 de ani in care a fost inchisa, Manastirea Hancu si-a reinceput activitatea.
Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 22:00, in functie de trafic.
Informatii utile:
- Moneda: EUR