RESPECTAM turistii
ZERO taxe ascunse!Pentru calatoria din Romania spre Republica Dominicana (informatie valabila la data de 08.12.2021):

 

ATENTIE! La imbarcarea in aeronava dar si la intrarea in Republica Dominicana pasagerii sunt obligati sa prezinte CERTIFICATUL VERDE care atesta una dintre urmatoarele optiuni:

Vaccinarea cu schema completă împotriva COVID (sunt acceptate doar vaccinurile cu 2 doze) 

        sau

test negativ PCR realizat cu 72 de ore înainte de intrarea în Republica Dominicana

 

Toti turistii care calatoresc in Republica Dominicana trebuie sa completeze OBLIGATORIU un formular la urmatoarea pagina de internet: https://eticket.migracion.gob.do/ anterior trecerii prin zona de control pentru migrația pasagerilor. Pasagerii trebuie să completeze un formular pentru sosire și altul pentru plecare, iar sistemul va genera două coduri QR.

Pagina de internet https://viajerodigital.mitur.gob.do/ conține informații detaliate despre modalitatea in care trebuie completat formularul, in limbile engleza si spaniola.

 

În aeroport se va efectua un test rapid aleatoriu unui procent din pasageri și tuturor celor care prezintă simptome la sosire. Pasagerii cu vârsta sub cinci ani și membrii echipajului sunt exceptați de la această procedură. Pasagerii care prezintă un certificat de vaccinare lcu cel puțin 3 săptămâni de la efectuarea ultimei doze sau un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea în Republica Dominicană vor fi exceptați de la efectuarea testului aleatoriu. De asemenea, toți pasagerii vor trebui să efectueze o verificare a temperaturii. Pasagerii care prezintă simptome sau ale căror rezultate ale testelor sunt pozitive vor fi izolați și vizitați în locații autorizate.

 

Aeroporturile dominicane dispun de acces gratuit la internet, astfel încât pasagerii care nu au completat formularul înainte de zbor pot efectua această operațiune în aeroport. Pentru a economisi timp la sosire si pentru a evita pierderea transferului sau chiar a zborului de retur, recomandam  completarea formularului cu 72 de ore înainte de călătorie, imprimarea sau efectuarea unei capturi de ecran a codului QR, care va fi prezentat la punctul de trecere a frontierei. În prezent, pagina de internet https://eticket.migracion.gob.do/ prezintă unele dificultăți tehnice la completarea formularelor folosind dispozitive Apple (smartphone-uri și tablete) și motoarele de căutare Safari și Internet Explorer, printre altele. Autoritățile dominicane lucrează constant pentru a îmbunătăți sistemul. La acest moment, se recomandă ca pasagerii cu dispozitive Apple să completeze formularul folosind un computer și un alt browser, spre exemplu Google Chrome. Pentru mai multe informații, inclusiv un video cu instrucțiuni de completare, se recomandă consultarea paginii de internet: https://viajerodigital.mitur.gob.do/.

 

Cetatenii romani NU au nevoie de viza pentru intrarea in Republica Dominicana insa trebuie sa detina un card turistic. Acesta se obtine la punctele de trecere a frontierei (cost 10 USD) avand valabilitate 30 zile.

 

Se impune obligativitatea purtarii mastii de protectie (mastile acceptate sunt cele chirurgicale, de unica folosinta) atat in aeroporturi, pe durata zborului, cat si in timpul transferului spre hoteluri. Va rugam sa aveti la Dvs masti de rezerva si dezinfectant. Mastile nonmedicale fabricate din materiale textile sau alte tipuri de masti nu vor fi acceptate la bord. Vizoarele de protectie, mastile cu valva si mastile FFP2 nu vor putea fi purtate in timpul zborului.

 

 

Pentru calatoria din Republica Dominicana spre Romania (informatie valabila de la data de 08.12.2021):

PERSOANELE CARE SOSESC IN ROMANIA DIN STATE NON U.E.

 

Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile care prezinta test PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore anterior imbarcarii pe zborul spre Romania, sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta testul PCR intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 14 zile. 

 

Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile vor intra automat in carantina la returul in tara.

Daca prezinta PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore anterior imbarcarii pe zborul spre Romania perioada de carantinare va fi de 10 zile.

Daca nu prezinta test PCR perioada de carantinare va fi de 14 zile. 

 

Exceptii importante de la carantinare (valabile atat pentru state UE cat si pentru NON UE):

copiii cu varsta mai mica sau egala de 12 ani

copiii cu varsta mai mare de 12 ani si mai mica de 16 ani, daca prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat inaintea imbarcarii cu cel mult 48 de ore (state NON UE)

persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 180 de zile anterioare intrarii in tara, care raman pe teritoriul national pentru o perioada mai mica de 3 zile (72 de ore) daca prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore inaintea imbarcarii

persoanele aflate in tranzit, daca parasesc Romania in cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tarii

elevii/studentii, cetateni romani sau cetatenii cu domiciliul sau resedinta in afara Romaniei, care frecventeaza cursurile unor institutii de invatamant din Romania sau din afara tarii, fac naveta zilnic catre acestea si prezinta documente doveditoare, sau care au de sustinut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care incep studiile in unitati/institutii de invatamant de pe teritoriul tarii ori se deplaseaza pentru activitati legate de inceperea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum si insotitorii acestora in situatia in care sunt minori

Pentru toti turistii care vor avea nevoie de testare PCR la destinatie, Paralela 45 impreuna cu partenerii sai locali va inlesni procesul de testare. Costurile aproximative ale testarilor la acest moment sunt cca 60-70 usd/persoana:

Partenerii nostri