RESPECTAM turistii
ZERO taxe ascunse!Conditii de calatorie in Malta

 

Turistii pot calatori in Malta in acest moment doar pe baza urmatoarelor documente:

 

Incepand din data de 15.07.2021, Malta accepta turistii doar pe baza Certificatului European Digital COVID.

Persoanele (începând cu vârsta de 12 ani) pot intra pe teritoriul național al Republicii Malta dacă prezintă un Certificat Verde Electronic (eliberat de statele UE sau Confederația Elvețiană).

Vaccinurile recunoscute de către Direcția Sanitară Malteză sunt:

(a.) Pfizer-BioNTech

(b.) Moderna

(c.) AstraZeneca (cu excepția loturilor 4120Z001, 4120Z002 si 412Z003)

(d.) Johnson&Johnson."

(https://www.mae.ro/travel-conditions/3724).

Gasiti aici link-ul care genereaza certificatul digital: https://certificat-covid.gov.ro/login.

 

Pe langa certificatul digital, turistul trebuie sa completeze Formularul European de localizare a Pasagerului: https://app.euplf.eu/#/form.

Tinem sa va reamintim faptul ca Malta se numara printre cele mai sigure destinatii din Europa, cu un procent de peste 70% din populatie vaccinata!

 

*Copii cu varsta intre 5 si 11 ani au obligatia de a detine un test molecular de tip PCR cu rezultat negativ efectuat cu maxim 72 de ore inaine de sosirea in Malta si pot calatori doar insotiti de parinti sau reprezentanti legali care sunt in posesia Certificatului European de vaccinare.

** Copii cu varsta mai mica de 5 ani sunt exceptati de la obligatia prezentarii documentelor de la punctele de mai sus.

 

La plecarea din Malta:

In contextul noilor schimbari survenite pe fondul raspandirii noii tulpini “Omicron” a virusului Covid-19, in incercarea de a incetini raspandirea acestuia, oficialitatile romane au pregatit un nou set de reguli cu privire la intrarea pe teritoriul tarii noastre, atat pentru cetatenii romani, cat si pentru cei straini. Acestea vor fi valabile pe o perioada limitata, intrand in vigoare la data de 10.12.2021 (vineri) si pana pe 08.01.2022.

De retinut:- Statele UE sunt clasificate in continuare in baza listei semafor (verde, galben, rosu)- Guvernul nostru doreste sa implementeze cat mai mult posibil, nu sa oblige, testarea inaintea intrarii in Romania.- Testarea va fi exclusiv sub forma PCR. Nu se accepta testele antigen, rapide, etc.

 

PERSOANELE CARE SOSESC IN ROMANIA DIN STATE MEMBRE U.E.

Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile, care vin din tari “verzi, galbene si rosii” si care prezinta certificatul verde ce atesta vaccinarea sau trecerea prin boala sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta certificatul verde intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 14 zile. 

Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile:

- Daca vin din state “verzi si galbene” si prezinta PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore sunt exceptate de la carantina. Daca nu prezinta testul PCR negativ vor intra automat in carantina 14 zile

- Daca vin din tari “rosii” vor intra automat in carantina 14 zile. Daca vor prezenta un test pcr negativ, nu mai vechi de 72 de ore vor reduce perioada de carantina la 10 zile.  

Partenerii nostri