RESPECTAM turistii
ZERO taxe ascunse!Prevederi detaliate pot fi consultate pe pagina de internet a Guvernului regional din Madeira la adresa: https://www.madeira.gov.pt

 

- Cu 12 până la 48 de ore înainte de îmbarcare, pasagerii trebuie să completeze un chestionar epidemiologic la adresa www.madeirasafe.com.

- Toți pasagerii care debarcă pe aeroporturile și porturile din Madeira, indiferent de originea zborului, vor trebui să îndeplinească, în mod obligatoriu, una dintre opțiuni:

- Să prezinte dovada efectuării testului molecular (tip PCR) cu rezultat negativ, în cele 72 de ore care preced îmbarcarea.

- Să prezinte dovada efectuării unui test TRAg (TEST RAPID ANTIGEN) de depistare a infecției cu virusul SARS-COV-2, cu rezultat negativ, realizat cu maximum 48 ore anterior debarcării, cu excepția situațiilor în care dețin un test tip PCR, realizat în maxim 72 de ore, anterior debarcării.

- Pasagerii care nu pot face dovada unui test molecular negativ (tip PCR sau TRAg) pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 realizează un text PCR la sosirea pe aeroporturile din Madeira și sunt obligați să rămână în izolare la domiciliu/unitatea hotelieră unde sunt cazați până la primirea rezultatului negativ al testului.

- În cazul în care pasagerii refuză realizarea unui test la sosire, aceștia trebuie să intre în izolare voluntară pentru o perioadă de 10 zile, la domiciliu/unitatea hotelieră unde este cazat sau să nu debarce sau se întoarcă la destinația de origine sau la orice altă destinație în afara teritoriului Madeirei, respectând, până la ora zborului, izolarea la domiciliu/unitatea hotelieră. În situația în care șederea în Madeira este mai mică de 10 zile, izolarea se va face pe toată perioada șederii în Madeira.

- În cazul în care pasagerul nu respectă în mod voluntar niciuna dintre procedurile descrise mai sus sau în situația în care refuză să respecte perioada de izolare de 10 zile, autoritățile regionale de sănătate vor decide izolarea obligatorie pentru perioada de până în cea de-a 10-a zi de la debarcarea în arhipelag, pe cheltuială proprie.

 

Excepție fac:

 

- minorii cu vârsta de până la 11 ani (inclusiv);

- deținătorii unui Certificat Digital COVID UE;

- pasagerii care prezintă un document medical emis în ultimele 180 de zile care atestă că persoana în cauză s-a vindecat de COVID-19 la momentul debarcării în Madeira sau un document care atestă că titularul său a fost vaccinat împotriva COVID-19, în conformitate cu planul preconizat și respectând perioada de activare a sistemului imunitar prevăzută în Rezumatul Caracteristicilor Produsului;

pasagerii care prezintă un document care atestă că titularul său a fost vaccinat împotriva COVID-19 doar cu prima doză (atunci când planul de vaccinare prevede administrarea a două doze), respectând perioada de activare a sistemului imunitar prevăzută în Rezumatul Caracteristicilor Produsului, atunci când este vorba de bolnavi vindecați de peste 180 de zile în urma infecției cu SARS-COV-2, sau diagnosticați ca fiind infectați după administrarea primei doze a vaccinului. Mai multe informații privind situația din arhipelag pot fi consultate aici https://www.madeira.gov.pt/Covid19, iar pasagerii pot transmite un e-mail la adresa: uesp.madeira@iasaude.madeira.gov.pt sau pot apela numărul: 00351 291 208 738.

 

In contextul noilor schimbari survenite pe fondul raspandirii noii tulpini “Omicron” a virusului Covid-19, in incercarea de a incetini raspandirea acestuia, oficialitatile romane au pregatit un nou set de reguli cu privire la intrarea pe teritoriul tarii noastre, atat pentru cetatenii romani, cat si pentru cei straini. Acestea vor fi valabile pe o perioada limitata, intrand in vigoare la data de 10.12.2021 (vineri) si pana pe 08.01.2022.

De retinut:

- Statele UE sunt clasificate in continuare in baza listei semafor (verde, galben, rosu)

- Statele NON-UE (terte) vor fi judecate ca un tot unitar, fara sa mai conteze statutul lor epidemiologic.

- Guvernul nostru doreste sa implementeze cat mai mult posibil, nu sa oblige, testarea inaintea intrarii in Romania.

- Testarea va fi exclusiv sub forma PCR. Nu se accepta testele antigen, rapide, etc.

 

PERSOANELE CARE SOSESC IN ROMANIA DIN STATE MEMBRE U.E.

Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile, care vin din tari “verzi, galbene si rosii” si care prezinta certificatul verde ce atesta vaccinarea sau trecerea prin boala sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta certificatul verde intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 14 zile. 

Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile:

- Daca vin din state “verzi si galbene” si prezinta PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore sunt exceptate de la carantina. Daca nu prezinta testul PCR negativ vor intra automat in carantina 14 zile

- Daca vin din tari “rosii” vor intra automat in carantina 14 zile. Daca vor prezenta un test pcr negativ, nu mai vechi de 72 de ore vor reduce perioada de carantina la 10 zile.  

 

Exceptii importante de la carantinare (valabile atat pentru state UE cat si pentru NON UE):

- copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani

- copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat inaintea imbarcarii cu cel mult 48 de ore (state NON UE) sau 72 ore (state UE)

- persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării

- persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării

- elevii/studenții, cetățeni români sau cetățenii cu domiciliul sau reședința în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.

Partenerii nostri