RESPECTAM turistii
ZERO taxe ascunse!

Pentru calatoria din Romania spre Franta (informatie valabila la data de 08.12.2021):

Persoanele care sosesc din România în Franța nu trebuie să mai prezinte un test negativ pentru COVID-19 DACA SUNT VACCINATE.

Astfel, la intrarea pe teritoriul francez se vor aplica următoarele măsuri pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani care sosesc din statele europene, conform Strategiei de redeschidere a frontierelor:

- nu au nevoie de test negativ pentru COVID – 19 persoanele care sunt vaccinate complet cu un vaccin autorizat de UE. Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 10 zile de la a doua doză cu vaccinurile care se fac în doză dublă (Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria), 28 de zile de la doza pentru vaccinul în doză unică Janssen (Johnson & Johnson)

- persoanele care nu sunt vaccinate (schema completa, conform detaliilor de mai sus) trebuie sa prezinte la îmbarcare / la trecerea frontierei:

-rezultatul unui test negativ pentru COVID-19, fie PCR, fie antigen (TAG), efectuat cu cel mult 24 de ore înainte de plecare. Singurele teste antigen care pot fi prezentate, sunt cele care permit detectarea proteinei N a SARS-CoV-2.

-un certificat de recuperare de Covid-19, care arată o infecție de cel puțin 11 zile și mAXIMUM șase luni.

 

Atenție! Se acceptă ca certificate doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală sau ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele ce conțin un cod QR, prezentate în limba țării unde au fost emise și în limba engleză.

Certificatului Digital COVID al UE poate fi prezentat în format digital sau pe hartie. Acesta este individual si poate fi descarcat de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro/login. Va recomandam sa il aveti la Dvs in permanenta in format pe hartie.

 

De asemenea, toate persoanele trebuie să prezinte companiei de transport sau la trecerea frontierei o declarație pe proprie răspundere, prin care se atestă că nu prezintă simptome de COVID-19 și nu are cunoștință să fi fost caz contact. Declarația se va primi pe mail impreuna cu bilete de avion si celelalte informatii utile.

Pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani, nu este necesar testul PCR/antigen sau dovada vaccinării. Este necesară, însă, declarația pe proprie răspundere care trebuie prezentată companiei de transport sau la trecerea frontierei, prin care se atestă că minorul nu prezintă simptome de COVID-19 și nu are cunoștință să fi fost caz contact.

 

Pentru calatoria din Franta spre Romania (informatie valabila la data de 8.12.2021):

 

PERSOANELE CARE SOSESC IN ROMANIA DIN STATE MEMBRE U.E.

 

Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile, care vin din tari “verzi, galbene si rosii” si care prezinta certificatul verde ce atesta vaccinarea sau trecerea prin boala sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta certificatul verde intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 14 zile. 

Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile:

- Daca vin din state “verzi si galbene” si prezinta PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore sunt exceptate de la carantina. Daca nu prezinta testul PCR negativ vor intra automat in carantina 14 zile

- Daca vin din tari “rosii” vor intra automat in carantina 14 zile. Daca vor prezenta un test pcr negativ, nu mai vechi de 72 de ore vor reduce perioada de carantina la 10 zile.  

 

Exceptii importante de la carantinare (valabile atat pentru state UE cat si pentru NON UE):

 

- copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani

- copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat inaintea imbarcarii cu cel mult 48 de ore (state NON UE) sau 72 ore (state UE)

- persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării

- persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării

- elevii/studenții, cetățeni români sau cetățenii cu domiciliul sau reședința în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.

Partenerii nostri