RESPECTAM turistii
ZERO taxe ascunse!Pentru calatoria din Romania spre EGIPT (informatie valabila la data de 08.12.2021):

 

Toti cetatenii romani care intra Egiptul trebuie sa prezinte:

 

Un test molecular negativ (PCR) pentru COVID-19, efectuat cu maxim 72 de ore anterior calatoriei. Este necesar ca testul sa fie de tipul RT-PCR, efectuat de catre un laborator specializat, autentificat prin cod QR sau stampila in original, fara a fi aplicate pe document corectii si/sau modificari. In mod obligatoriu, testul tip PCR prezentat autoritatilor egiptene pe suport de hartie, trebuie sa contina data si ora recoltarii probei biologice si sa fie tradus in limba engleza sau araba.

SAU

Certificat de vaccinare acreditat care sa ateste faptul ca au fost complet vaccinati cu 14 zile inainte de sosirea in Egipt. Acesta este individual si poate fi descarcat de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro/login. Certificatul trebuie sa fie recunoscut de autoritatile sanitare din statul de provenienta si sa includa un cod QR, fara stergeri/modificari/adaugiri, si sa fie prezentat pe suport de hartie. Masurile mentionate anterior se aplica persoanelor care au fost vaccinate cu serurile aprobate de Organizația Mondială a Sanatatii si de Autoritatea Egipteana pentru Medicamente. Calatorii vaccinați pot intra în Egipt la cel puțin 14 zile după administrarea celei de-a doua doze in cazul vaccinurilor care se efectuează in două doze (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinopharm, Sinovac sau Sputnik) sau la 14 zile dupa administrarea unui vaccin cu doza unica (Johnson & Johnson).

 

Copiii sub 6 ani (neimpliniti) sunt exceptati de la masura obligatiei prezentarii acestor documente justificative (certificate de vaccinare/test negativ PCR).

 

TAXA DE VIZA La sosirea pe aeroporturile din Hurghada si Sharm El Sheikh, turistii trebuie sa obtina vizei de intrare pe teritoriul egiptean, taxa de viza (27 USD/ persoana) se va achita personal la sosirea pe aeroportul din Egipt (cash).

 

Se impune obligativitatea purtarii mastii de protectie (mastile acceptate sunt cele chirurgicale, de unica folosinta) atat in aeroporturi, pe durata zborului, cat si in timpul transferului spre hoteluri. Va rugam sa aveti la Dvs masti de rezerva si dezinfectant. Mastile nonmedicale fabricate din materiale textile sau alte tipuri de masti nu vor fi acceptate la bord. Vizoarele de protectie, mastile cu valva si mastile FFP2 nu vor putea fi purtate in timpul zborului.

 

Pentru calatoria din Egipt spre Romania (informatie valabila de la data de 08.12.2021):

PERSOANELE CARE SOSESC IN ROMANIA DIN STATE NON U.E. (inclusiv Egipt):

Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile care prezinta test PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore anterior imbarcarii pe zborul spre Romania, sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta testul PCR intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 14 zile. 

Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile vor intra automat in carantina la returul in tara.

Daca prezinta PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore anterior imbarcarii pe zborul spre Romania perioada de carantinare va fi de 10 zile.

Daca nu prezinta test PCR perioada de carantinare va fi de 14 zile. 

 

Exceptii importante de la carantinare (valabile atat pentru state UE cat si pentru NON UE):

copiii cu varsta mai mica sau egala de 12 ani

copiii cu varsta mai mare de 12 ani si mai mica de 16 ani, daca prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat inaintea imbarcarii cu cel mult 48 de ore (state NON UE) sau 72 ore (state UE)

persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 180 de zile anterioare intrarii in tara, care raman pe teritoriul national pentru o perioada mai mica de 3 zile (72 de ore) daca prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore inaintea imbarcarii

persoanele aflate in tranzit, daca parasesc Romania in cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tarii

elevii/studentii, cetateni romani sau cetatenii cu domiciliul sau resedinta in afara Romaniei, care frecventeaza cursurile unor institutii de invatamant din Romania sau din afara tarii, fac naveta zilnic catre acestea si prezinta documente doveditoare, sau care au de sustinut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care incep studiile in unitati/institutii de invatamant de pe teritoriul tarii ori se deplaseaza pentru activitati legate de inceperea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum si insotitorii acestora in situatia in care sunt minori

 

Pentru toti turistii care vor avea nevoie de testare PCR la destinatie, Paralela 45 impreuna cu partenerii sai locali va inlesni procesul de testare. Costurile aproximative ale testarilor la acest moment sunt: cca 40 euro/persoana

Partenerii nostri