RESPECTAM turistii
ZERO taxe ascunse!Pentru calatoria din Romania spre Cehia (informatie valabila la data de 08.12.2021):

 

Toti pasagerii au obligativitatea completarii individuale a formularului de mai jos inainte de plecarea catre Cehia: https://plf.uzis.cz/.

 

Companiile aeriene vor permite imbarcarea pasagerilor zborurilor cu destinatia Cehia, DOAR in baza prezentarii, la plecare a Certificatului Digital COVID al UE ce poate fi prezentat în format digital sau pe hartie. Acesta trebuie sa ateste vaccinarea completa (trecerea a cel putin 14 zile de la administrarea celei de-a doua doze sau a dozei unice a vaccinului).

Acest certificat este individual si poate fi descarcat de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro/login.

Prezentarea Certificatului Digital COVID al UE excepteaza posesorul de obligatia izolarii profilactice, in cazul in care aceasta este impusa de lege la intrarea in teritoriul ceh.

 

Incepand cu data de 04.08.2021, toti pasagerii care se intorc in Romania din orice destinatie trebuie sa completeze acest formular: https://chestionar.stsisp.ro

Turistii trebuie să il prezinte completat la check-in. Formularul se poate completa si in aeroport (exista tipizate disponibile), dar recomandarea noastra este sa vina deja cu el printat, astfel incat procedura de imbarcare sa mearga mult mai rapid. Documentul este acceptat si in format electronic.

 

Informatiile prezentate mai sus se pot modifica, pentru informatii actualizate va rugam consultati www.mae.ro 

 

PERSOANELE CARE SOSESC IN ROMANIA DIN STATE MEMBRE U.E.

 

Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile, care vin din tari “verzi, galbene si rosii” si care prezinta certificatul verde ce atesta vaccinarea sau trecerea prin boala sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta certificatul verde intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 14 zile. 

 

Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile:

- Daca vin din state “verzi si galbene” si prezinta PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore sunt exceptate de la carantina. Daca nu prezinta testul PCR negativ vor intra automat in carantina 14 zile

- Daca vin din tari “rosii” vor intra automat in carantina 14 zile. Daca vor prezenta un test pcr negativ, nu mai vechi de 72 de ore vor reduce perioada de carantina la 10 zile.  

 

Exceptii importante de la carantinare (valabile atat pentru state UE cat si pentru NON UE):

- copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani

- copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat inaintea imbarcarii cu cel mult 48 de ore (state NON UE) sau 72 ore (state UE)

- persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării

- persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării

- elevii/studenții, cetățeni români sau cetățenii cu domiciliul sau reședința în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.

Partenerii nostri