Idei de vacanta, Rusia.

Vacanta in Moscova. Lucruri magnifice pe care le poti face in Moscova

Multi oameni nu vad Moscova ca pe un oras romantic. Cu toate acestea, Moscova este centrul a o mie si una de povesti de dragoste, seductie si spionaj din timpul Razboiului Rece. Este un oras definit prin mister, intrigi, teama dar si multa frumusete. O vacanta la Moscova ar trebui sa va ajute sa absorbiti din spiritual unic al acestui oras.

Lasa-te captivat de atmosfera unei Rusii comuniste. Daca v-au surprins vreodata imaginile din era comunista, puteti sa le rememorati la Moscova – arhitectura solida, mohorata, dar de o frumusete ciudata in acelasi timp, lipsita de emotivitatea privitorului, sculpturi reci, de o grandoare neobisnuita pe care o gasiti in fiecare constructie. Toate acestea le puteti vedea facand o plimbare pe malul raului in districtul Patriarshy Prudiy, aflat in apropiere de statia de metrou Pushkinskaya Ploshchad.
atmosfera ruseasca

Viziteaza Parcul Gorki. Este un parc preferat de rusi, unde va puteti relaxa intr-una dintre cafenelele care impanzesc locul. Iarna in parc se poate practica patinajul sau puteti sa va inscrieti chiar la un concurs de patinaj, daca sunteti pasionati.
The central gate to the Gorky Park, Moscow

Mausoleul lui Lenin. Mormantul lui Lenin, fondatorul revolutionar al URSS, se afla in centrul Pietii Rosii. Corpul lui Lenin a fost depus in acest loc inca de la moartea sa, in 1924. Chiar daca nu sunteti interesati de comunism, trebuie sa mergeti aici pentru a vedea grandoarea constructiei.
mausoleul lenin

Teatrul Bolsoi. Puteti petrece o seara de vis in aristocraticul teatru. Renumit pentru spectacolele de opera si balet, aici veti experimenta ceea ce aristocratia din Rusia a cunoscut multi ani.
Daylight view of the Grand Theatre in Moscow, Russia

Piata Izmaylovo. Daca doriti sa cumparati suveniruri cu adevarat traditionale, ieftine si facute de mesteri locali, Izmaylovo este locul de care aveti nevoie. Este cea mai mare piata din Moscova, unde cioplitorii traditionali in lemn isi expun lucrarile. Si, ce-I drept, nu puteti pleca acasa fara o matroska.
matrioske a san pietroburgo

Baia Sanduny. Aceasta este o baie publica. In cultura rusa, aceste bai publice erau foarte importante, deoarece aici mergeau grupurile de prieteni pentru a socializa. Cladirea este functionala, avand si sauna cu aburi. Trebuie sa ajungeti aici pentru a vedea camerele frumos ornamentate, incaperi in care va veti simti ca un adevarat rege.
baia Sanduny

Catedrala Sfantului Vasile. Este o biserica ortodoxa, situata in centrul orasului, langa Piata Rosie, fiind unul dintre cele mai vizitate monumente religioase din toata Rusia. Constructia a fost realizata de catre Ivan cel Groaznic care a vrut sa comemoreze in acest mod victoria asupra Kazanului. Nu se stie exact nici in ziua de astazi cine au fost arhitectii care au proiectat aceasta cladire – exista mai multe variante, insa nici una nu este dovedita. Exteriorul bisericii este impresionant, frumusetea bisericii facand-o renumita in intreaga lume. Cupolele viu colorate, in forma bulbilor de ceapa, sunt un simbol al arhitecturii rusesti traditionale.
sf vasile

Moscova are multe de oferit, si o vacanta petrecuta in magnificul oras trebuie trecuta pe lista oricarui om pasionat de calatorii.

Daca doriti sa petreceti un Revelion in Rusia, vizitati www.paralela45.ro si aflati programul celor 7 nopti.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.