Am fost acolo, Ana-Maria Cirstian, Idei de vacanta, Turcia.

Vacanta Antalya – soare, mare, relaxare, buna-dispozitie, vacanta reusita

Cand auzim despre zona Antalya cu statiunile Belek, Alanya, Lara Kundu, Kemer sau Side ne gandim la soare, mare, relaxare, buna- dispozitie si toate elementele care fac o vacanta reusita.
Zborul pana in Antalya dureaza aproximativ 1h si 45 minute.
310 zile pe an turcii se rasfata si ii rasfata pe turistii numerosi cu soare. Pe timpul iernii sunt 8-9 grade, cel mai frig fiind in luna februarie.
Dupa 17 mai, pe aeroportul din Antalya aterizeaza 2 avioane la interval de 1 minut, lucru care demonstreaza preferinta turistilor pentru aceasta destinatie.
Aceasta destinatie este recomandata atat persoanelor care doresc un concediu de odihna, relaxare sau distractie- hotelurile ofera servicii de spa, mai multe tipuri de restaurante, piscine, magazine, cluburi de noapte, terenuri de golf, terenuri de tenis, terenuri de fotbal, sala de fitness, spectacole in fiecare seara etc.; cat si celor care vor sa ofere copiilor o vacanta de neuitat- hotelurile ofera diverse facilitate pentru cei mici: kids club, aqua park, luna parc, baby- sitter, meniuri speciale in cadrul restaurantelor, loc de joaca, animatie etc.
Antalya este situata intre Muntii Taurus si Marea Mediterana, fiind denumita Riviera Turciei.
Cel mai scump cartier al orasului Antalya este Lara, unde apartamentele ajung la preturi exorbitante.
Zona Alanya are 147 km, pe partea stanga hotelurile, iar pe partea dreapta marea, fiind la 120 km distanta de orasul Antalya. Aici sunt aproximativ 570 de aparthoteluri si 27 hoteluri de lux. Plaja este cu pietre, iar apa are adancime brusca. Este o statiune pentru tineret, oferind posibilitati de distractie si cluburi. Unul dintre cele mai bune hoteluri de 4* din Alanya este Hotelul Saphir.
Statiunea Side are 127 hoteluri de lux si 320 de aparthoteluri. Transferul de la aeroport dureaza aproximativ 40 de minute( depinde de hotelul unde se rezerva sejurul), Antalya fiind la 60 km departare. Plaja este cu pietre, unele hoteluri aduc nisip( intrarea in apa este cu pietre). In zona unde regasim plaja de nisip sunt hotelurile Royal Alhambra si Royal Dragon. Turistii vin si in perioada iernii in aceasta statiune, cei mai multi sunt germani, insa 90% din magazine se inchid in aceasta perioada.  Cele mai multe hoteluri sunt noi, fiind construite in ultimii 3 ani.
Belek este cea mai luxoasa statiune din Antalya. Distanta dintre Belek si orasul Antalya este de 30 km. Plaja este de nisip, intrarea in apa este lina; exista unele hoteluri unde in apa sunt pietricele dar intrarea este la fel de lina. Toate hotelurile sunt construite in ultimii 8 ani. Iubitorii de golf au in aceasta statiune terenuri la standarde internationale unde pot exersa acest sport. Un top al hotelurilor pentru anul trecut: Cornelia Diamond, Maxx Royal( abia se deschisese, insa anul acesta este pe primul loc), Susesi, Calista, cele 3 hoteluri Papillon si Rixos Premium.
Lara Kundu este cea mai apropiata statiune de orasul Antalya, la aproximativ 12 km distanta( depinde de hotel). Plaja este de nisip, intrarea este lina in apa( 5- 6 metri apa are adancime mica). In apropierea hotelurilor se regasesc mai multe centre comerciale si bazaruri.
Kemer este statiunea ce imbina muntele cu marea, peisajele sunt foarte frumoase iar apa este cristalina. Se afla la aproximativ 70 km de orasul Antalya. Plaja este cu  pietris sau pietris si nisip. Statiunea este potrivita celor care vor relaxare in cadrul unui peisaj de vis, dar si tinerilor care doresc distractie noaptea in cluburi. Drumul de la aeroport pana la hoteluri o sa incante privirile tuturor turistilor.
Cei care doresc sa descopere imprejurimile sunt invitati sa participe la excursiile optionale: croazierele care se fac din Antalya( unde se poate admira a doua cascada din lume care se varsa in mare), Kemer si Manavgat, excursia la Pamukkale, Delfinariul, safari, shopping in Antalya, seara turceasca, Aqualand sau Demre.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.