Alin Burcea, Am fost acolo, Franta, Idei de vacanta.

Turneul Marco Polo P45: Corsica – adica Napoleon, Mutu si … Turism

In periplul nostru Marco Polo din acest a fost si Corsica.
Am luat barca din Sardinia, si, intr- o ora, am ajuns in Bonifacio, oras- port.
Cetatea este foarte frumoasa, si orasul la fel. Stradute mici, inguste, extrem de pitoresc.
De la Bonifacio am plecat spre est, la Porto Vecchio, unde am vazut cateva hoteluri foarte bune, de 3 si mai ales 4 stele.
De la Porto Vecchio, am pornit catre Ajaccio. Despre acest oras stiam numai ca este locul de nastere al lui Napoleon Bonaparte, si, mai nou, ca Adrian Mutu a devenit vedeta locala.
Corsica are numai 300.000 de locuitori. Este o insula cu peste 80% munte si stanca, dar niste…stanci cu totul si c totul speciale. Au o culoare rosie, zici ca esti pe luna, iar drumul pe care l-am parcurs, in afara faptului ca era la 1000 de metri altitudine, a fost aproape ca in … Matrix!
Toate numele oraselor sunt italienesti, dar si numele corsicanilor la fel.
Am intrebat pe directorul agentiei partenere, Vittorio Etori, daca este italian, si dintr- o data s- a uitat urat la mine si mi- a spus ca este… corsican! Din acel moment, nu am mai intrebat pe nimeni!
Mi – a devenit clar faptul ca aceasta mica insula, parte a Italiei, la inceput, si apoi a Frantei, care a dorit dintotdeauna sa fie independenta, trebuie tratata putin..altfel!
Am ajuns la Ajaccio, am vizitat cateva hoteluri, Campo dell Oro si Marina, hoteluri foarte bune de 3 stele, pe plaja.
Orasul Ajaccio este extrem de interesant. Evident, totul se numeste fie Napoleon, fie Bonaparte, fie Napoleon Bonaparte. Am vizitat casa unde s- a nascut Napoleon, si ne- am plimbat prin oras.
Ne- am asezat la o terasa in port si am mancat clatite sarate, extrem de gustoase, satioase si… ieftine. In timp ce ne savuram berea, am auzit o melodie la… acordeon, si mi- am dat seama imediat de unde provenea.
Cei 2 baieti erau din Bucuresti,  si ne – au spus ca se simteau bine acolo. Atata timp cat isi vedeau de treaba, corsicanii ii tratau foarte bine. Eu cred ca stiau foarte clar ce s- ar fi intamplat daca nu s- ar fi comportat astfel..
Asa ca am continuat sa ne savuram berea,ascultind ” Inima de tziganca”!Cam bizar,pe insula lui Napoleon,daca ma intrebati pe mine..
Am pornit din nou la drum, am vizitat Calvi, un orasel mic si frumos, cu o cetate, cu un oras nou si, mai ales, cu cateva hoteluri pe plaja.
De la Calvi am plecat la Bastia. Orasul e mare, e frumos, si aici am gasit cateva hoteluri bune, de 4 si 3 stele.
Paralela45 va avea Corsica in oferta pentru 2013. Pentru zbor, exista cateva variante foarte bune, dar nu zbor direct.
C’ est belle, La Corse!

[nggallery id=15]

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.