Am fost acolo, Idei de vacanta, Ruxana Bors, Spania.

Tenerife

La inceputul lunii octombrie m-am intors din Tenerife, cu tolba plina de impresii si eventuale sfaturi, asa ca m-am gandit sa le impartasesc.
Situată pe coasta de vest a Africii, la Oceanul Atlantic, Tenerife este cea mai mare dintre cele şapte       Insule Canare şi o minunată destinatie turistică, fiind considerată totodată cea mai cosmopolită din acest grup de insule si una din cele mai frumoase destinatii.
Tenerife este recunoscuta in primul rand pentru plajele sale magnifice cu nisip negru sau auriu.
De cum am aterizat pe aeroportul Tenerife Sud (Reina Sofia), ospitalitatea si-a spus cuvantul, primirea si felul in care ne-au intampinat la hotelul unde am fost cazati, Jardin Tropical, in statiunea Costa Adeje. Această zonă, Costa Adeje, fiind mai călduroasă şi mai uscată, şi cu mai multe staţiuni precum Playa de las Americas sau Los Cristianos.
Inca din prima zi am ales sa vizitez statiunea, unde am descoperit ca pe langa plaja si nisip, zona ofera oportunitati pentru turismul de vacanta, ca centre comerciale, restaurante, teatre, parcuri de distractii.
Din aeroport, legătura cu oraşele se face printr-o reţea multiplă de autobuze, care circulă până aproape de miezul nopţii şi îşi reiau activitatea dimineaţa, în jurul orei 5-6. Acestea oferă şi posibilitatea de a vizita staţiunile şi este important de ştiut că un abonament de călătorie poate aduce economii de circa 50-70%. Deasemenea, inchirierea unei maşini poate fi modalitatea ideală pentru a călători pe insulă şi a descoperi frumuseţile de aici, preţul de închiriere fiind avantajos.
Un alt avantaj al insulei îl reprezintă faptul că sezonul turistic este deschis pe toată perioada anului, turistii putandu-se bucura tot timpul anului de plaja si bai in ocean.
Una din zile am rezervat-o pentru o plimbare in capitala. E foarte draguta si cocheta, stradute micute, pline de forfota; am vizitat portul si cam tot orasul la picior.
O alta zi am alocat-o pentru Puerto de la Cruz si Loro Parque. SUPERB….
Un parc foarte mare cu animale, dar şi o fundaţie de protejare a acestora, amplasat în partea de nord a oraşului Puerto de la Cruz. Parcul găzduieşte multe soiuri de papagali, dar şi pinguini, delfini, balene, lei de mare şi multe alte specii de animale.  Show-ul cu leii de mare a fost minunat.., foarte destepte, iar cei de acolo fac o treaba buna. Intreg parcul e foarte frumos. Puerto de la Cruz de asemenea.
Am continuat drumul spre explorarea insulei, unde am fost sedusa de vegetatia exotica, de plajele spectaculoase. Peisaje de o splendoare ce rar mi-a fost dat sa vad. De la adevarate “paduri” de palmieri ce sunt exportate, curbe extrem de periculoase, peisaje selenice, paduri de conifere, stanci neprimitoare, pana la soparle hoate si vegetariene convinse.
Deasemenea printre atractiile de vizitat se numara si Parque Rural de Anaga. Este o rezervatie minunata, unde poti admira minunile naturii. Exista un loc de unde poti admira o mare parte din insula.Se numeste Pico del Ingles.
La Laguna este un oras vechi, care trebuie vizitat, mai ales pentru ca a fost inclus in Patrimoniul Mondial Unesco.
Plaja Las Gaviotas, cu nisip negru, adaposteste o colonie de nudisti. Nu trebuie s-o ratezi, daca-ti doresti un bronz uniform:-D
Vulcanul Teide este vulcanul aproape adormit, cu o inaltime de 3718 metri, unde  turistii puteau intra chiar si in craterul lui.
O destinatie pentru care merita sa te intorci….Insula Primaverii Eterne.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.