Bulgaria, Idei de vacanta.

Staţiunea Bansko – schi, snowboarding şi biathlon la standarde occidentale

Bulgaria vine cu surprize plăcute şi în sezonul de iarnă. Bansko este o staţiune în care investiţiile germanilor din ultimii ani şi-au spus cuvântul, ajungând să fie cotată ca cea mai dezvoltată staţiune de schi din sud-estul Europei. Cu infrastructura pusă la punct, transport, cazare şi servicii, a fost in 2007 gazda Campionatului European de Biathlon, iar în 2008 a Cupei Europene de Schi Alpin.

Se află la 160 km de Sofia şi 440 km de Bucureşti, iar durata drumului este de aproximativ 8 ore. Perioada în care se schiază este între 15 decembrie şi 15 mai. Climatul este alpin, iar peisajul spectaculos, staţiunea situată la 925 m altitudine este înconjurată de piscurile a trei lanţuri muntoase, Pirin, Rila şi Rhodope, cu înălţimi ce depăşesc 2900 de m. Vârful Musala din munţii Pirin ajunge la 2925 de m altitudine.

Are excelente dotări şi facilităţi în ceea ce priveşte pârtiile, ski-pass-urile şi multe tipuri de spaţii de cazare. Iată şi motivele pentru care Bansko îşi merită renumele.

1. Sunt 70 de km de pârtie, spre deosebire de Poiana Braşov cu 12 km sau Predeal cu 5 km.
2. Centrele principale sunt Chaling Valog (1100-1600 m) şi Shiligarnika (1700-2500 m), aflate pe versantul nordic al munţilor Pirin.
3. Pârtia cea mai înaltă se află la 2 600 m altitudine, iar cea mai lungă are 7 km.
4. Există pârtii de slalom şi de slalom-uriaş şi 7 km de pârtie cu nocturnă, care se întinde de la Banderishka Polyana până în oraş.
5. Pe pârtia Shiligarnika se află cel mai tare Funpark de snowboarding din estul Europei.

6. Există şi pârtii neamenajate cu o lungime totală de 5 km.
7. Toate hotelurile au shuttle-bus până la gondola care duce la cota 1600 m, de unde începe adevărata distracţie. O întreagă reţea de transport pe cablu face extrem de accesibile pârtiile: 8 telecabine Dopplemayer, 4 telescaune Dopplemayer, 3 telescaune Poma, 7 teleschiuri pentru adulţi şi 10 pentru copii.
8. Pârtia Tomba este zona destinată avansatilor. Pentru copiii între 4 şi 7 ani a fost amenajată o Grădiniţă de schi cu pârtii speciale şi teleschi.
9. 44 de tunuri de zăpadă asigură condiţii optime în orice situaţie şi prelungirea sezonului până spre sfârşitul primăverii.
10. Există foarte multe apart-hoteluri, hoteluri de 4* şi un hotel de 5*, hotelul Kempinski. Toate hotelurile au piscină, jacuzzi şi sală de sport.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.