Alin Burcea, Am fost acolo, Idei de vacanta, Slovenia.

Slovenia, alternativa "slava" a Austriei


Am participat la un info-tur al Sloveniei, pentru a vedea in ce masura statiunile de schi din aceasta tara corespund cerintelor turistilor romani.
In primul rand, Slovenia este o tara …enervant de curata! Au o obsesie pentru curatenie, si pentru mine, balcanic, a fost destul de bizar, cel putin in prima zi. Atentie la politistii de frontiera, sunt extrem de stricti, sa nu aveti obiecte pentru auto-aparare, vi le confisca (mie mi-au confiscat un asemenea obiect anul trecut, dar, mai grav, mi-au dat si 300 euro amenda ….).
Asta este Slovenia, o tara mica, de 2 milioane de locuitori, cu reguli clare, pe care le si verifica sa fie respectate. Metaforic vorbind, sunt niste „austrieci” vorbitori de limba slavonica.
Am vizitat statiunea „ZRECE”, cu 3 hoteluri foarte frumoase, de 3 si 4 stele, dar mai ales cu un complex de vile, care ar fi foarte apreciate de catre romani. Sunt apartamente cu 2-3-4 camere, unele au si seminee. Le vom oferi turistilor romani in acest an. Langa Maribor, este o alta mica statiune, Pohorje. Cel mai bun hotel, la care am si locuit, de 5 stele, Habakuk, este chiar la baza partiei.
Dupa o urcare cu telegondola, se ajunge la 1.100 metri, unde sunt cateva hoteluri, pentru amatorii de schi: Bellevue, Wolf.
Cea mai mare statiune de schi a Sloveniei este Kranjska Gora, care poate fi usor comparata cu o statiune austriaca. Sunt numai 7 hoteluri, de 3 si 4 stele, sunt si cateva pensiuni, dar sunt cateva partii, de diferite grade de dificultate, ce totalizeaza cca 30 de km.
Accesul este relativ usor, de la Zagreb (Croatia), in cca 2 ore se ajunge la oricare din aceste statiuni. Plecand din Bucuresti, in masina personala, devreme, si iesind din tara pe la Turnu Severin, se poate ajunge seara tarziu in oricare din aceste statiuni. Mai exista o varianta – Ungaria – Austria, Maribor fiind doar la 1 ora de Graz.

Cred ca trebuie sa incepem sa vizitam si Slovenia – este o destinatie de schi aproapiata, de buna calitate!

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.