Am fost acolo, Corina Enache, Idei de vacanta, Spania.

Sejururi Costa del Sol

Andaluzia in traducere “Coasta Soarelui “ isi merita denumirea  pe deplin .  Situata in zona cea mai sudica a continentului  european se afla vis a vis de  Africa de aceea si clima este  puternic influentata de” caldura africana” . In zilele senine cu vizibilitate maxima, din Marbella se vede tarmul african cu ochiul liber pe un fond de un albastru superb al marii.  Din punct de vedere cultural ,istoric  si architectural zona are influenta puternica  maura .Aici poti vedea renumitele spectacole de flamenco, dansul traditional recunoscut in toata lumea .

Dinspre Bucuresti  spre Malaga exista o singura varianta momentan  de zbor direct si anume Blue Air .

Aeroportul pe care se aterizeaza este Malaga – un aeroport nou , modern .  Statiunile  cele mai cunoscute si accesibile din punct de vederere turistic sunt : Torremolinos , Fuengirola , Benalmadena , Marbella . Statiunile sunt insirate ca niste perle una dupa alta .

Din aeroport pana la cea mai apropiata statiune  Torremolinos, situata la 7km , se fac numai 15 minute iar pana in Marbella, cea mai cosmopolita zona  si cea mai indepartata  se face aproximativ  1 ora.

Torremolinos si Benalmadena impart o zona de port renumita unde se afla multe restaurante si cluburi de noapte si unde poti manca gatite in fel si chip renumitele dorada si fructe de mare .

Fuengirola este renumita pentru litoralul sau de aproximativ 8 km si plajele intinse.

Marbella –“Perla Mediteranei “  este zona de lux a Coastei Soarelui . Este renumita pentru magazine, restaurante, viata de noapte in general  si plajele fine .

Puerto Banus – zona VIP a Europei este un fel de Cannes cu magazine de firma , cu un port in care te impresioneaza  marimea  yachturilor , restaurantele  si cafenele deosebite .

Statiunile sunt extrem de cochete ,” aranjate  floral “, curate , moderne. Prima linie de hoteluri se afla in imediata apropiere a plajei , urmeaza apoi promenada, soseaua si a doua linie de hoteluri . Unele hoteluri sunt “tip oras” altele au gradini interioare luxuriante in care te simti ca intr-o oaza din care nu ai mai pleca .

Plaja este intinsa cu nisip fin iar intrarea in mare in general este lina . Hotelurile predominante sunt din lantul  Melia. Hotelurile care au in denumire  Playa  sunt  hoteluri  situate la plaja iar cele tip Senator  sunt hoteluri situate in oras.Sunt moderne, spatioase , elegante  si luminoase . Sunt foarte bune pentru familiile cu copii, avand aproape toate piscine cu tobogane mici si kids cluburi.

Mancarea este foarte buna si diversa .

Restaurante si terase sunt din plin peste tot . Mancarea si bautura este accesibila iar atmosfera foarte placuta si relaxata. Si iubitorii de clubbing au ce face . Cat despre shopping ce sa mai vorbim ….   Spania ramane de referinta .

Cel mai indepartat oras este Estepona  situate la 68 km de Malaga si care se afla la o “aruncatura de bat de Gibraltar “.

Ca excursii optionale se pot face Cordoba , Granada , Sevilla , Tanger si Gibraltar . Firma de autocare cu care se fac aceste excursii este cea mai mare din zona sudica a Spaniei si se numeste BRAVO .  Autocarele sunt elegante si foarte moderne .

Merita din plin sa vizitati aceste locuri adevarate” bijuterii arhitecturale si istorice” .

Un astfel de sejur merita din plin facut pentru ca” imbini sejurul ‘ cu cultura si distractia . Credeti-ne !

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.