Gastronomie, Grecia, Idei de vacanta.

Savureaza delicatesele din Mykonos

Case albe cu putin albastru cocotate in varf de munte, ape turcoaz, panorame care iti taie respiratia, taverne traditionale cu fete de masa in patratele albastre si mancare buna. Intr-un cuvant, Mykonos. Ca multe insule grecesti, si Mykonos are specialitatile sale proprii. Descoperiti-le!

mykonos

Louza
Multe tipuri de salam sunt produse in Grecia, dar, probabil, cel mai faimos, in special de-a lungul regiunii Cicladelor este louza. Acest “var al lui prosciutto” este facut din file de porc, aromat cu sare, piper si ierburi, atarnat apoi sa se usuce in aer liber cel putin o luna. Aroma lui variaza de la insula la insula, dar cea mai bun este cel produs in Mykonos. Secretul gustului consta in folosirea cimbrului, la nivel local cunoscut sub numele de „throubi”, care creste in salbaticie pe insula.
louza louza1

Kopanisti
Aceasta este o branza care, atunci cand va fi gustata prima data, nu va fi niciodata uitata. Oarecum similara cu branza frantuzeasca Roquefort, Kopanisti are savoarea sa unica. Creata fara nici un fel de procedeu mecanic, dupa o fermetare repatata, este o branza speciala, renumita pentru gustul picant si aroma puternica. Kopanisti este un aperitiv, care poate insoti uzo sau vinul.Se serveste cu paine sau cu salate de rosii si castraveti. Cu toate ca se gaseste si in alte insule, kopanisti din Mykonos este cea mai delicioasa.
kopanisti-1 kopanisti-300x224

Amigdalota
Printre specialitatile savuroase de pe insula trebuie amintite si produsele de patiserie, in special amigdalota sau migdalele dulci. Trebuie remarcat faptul ca exista doua tipuri: primul este cel mai popular, are o forma alungita si este acoperit cu zahar pudra. Al doilea este cunoscut sub denumirea de “kalathaki” – cos -, este de fapt un tort de migdale, copt in forme speciale.
amigthalota

Deliciile bucatariei grecesti le puteti savura in aceasta vara intr-o vacanta cu Paralela45.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.