Paralela 45 Events.

Saptamana trecuta am participat la Targul de Turism de la Londra

World Trade Market London este un eveniment major in industria mondiala a turismului. In perioada 3-6 noiembrie am participat si noi, Paralela 45, la acest Targ de Turism, unde Romania a avut stand.

Spre deosebire de targul de turism de la Bucuresti, unde vin direct persoane interesate de calatorii pentru a-si rezerva vacanta, aceste evenimente internationale sunt in principal de business-to-business. Reprezentantii agentiilor participa la intalniri cu colaboratori din alte state, se intalnesc pentru semnarea de noi contracte, se intalnesc cu marii tour operatori pentru reinnoirea sau pentru semnarea unor noi contract. Nu sunt multi cei care vin aleator sa isi caute partener. Aici intalnirile sunt dinainte fixate, asta daca vrei sa fii eficient si sa merite deplasarea.

Au fost aproximativ 60 de participanti din Romania, tour operatori si hotelieri.

Targul de la Londra nov 2014 749

Standul Romaniei de anul acesta a fost mai mare ca suprafata comparativ cu cel de anul trecut, dar acelasi in ceea ce priveste aranjarea. Este adevarat ca la un astfel de targ nu trebuie sa impresionezi cu imaginea standului, dar ar fi trebuit sa fie mai practic.

Targul de la Londra nov 2014 165 Targul de la Londra nov 2014 167 Targul de la Londra nov 2014 172 Targul de la Londra nov 2014 226 Targul de la Londra nov 2014 237 Targul de la Londra nov 2014 265 Targul de la Londra nov 2014 283 Targul de la Londra nov 2014 734

Am discutat cu domnul Razvan Marc, reprezentantul tarii noastre la Londra ca sa organizam altfel standul. Am reusit sa facem astfel incat fiecare agentie din tara noastra sa dispuna de o masa mica si doua scaune inghesuite pentru intalniri. Dar numele agentiei nu aparea scris nicaieri. Este adevarat ca pentru discutii se putea sta pe niste bancute aflate pe marginea standului. Au fost foarte bune si practice, dar putine ca numar, doar 12. Insuficiente.

In centrul standului era un panou multimedia cu patru laturi, pe care rulau imagini, filmulete si activitati din Romania, element care ni s-a parut ca atragea atentia trecatorilor. Dracula a fost invocat din nou ca agent de promovare a brandului turistic Romania. „In turism, Romania poate vinde in strainatate sau ceva foarte cunoscut ca brand, sau ceva unic. Dracula indeplineste amandoua conditiile. Doar cu Dracula sau cu Delta putem atrage multi turisti straini”, a declarat Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Targul de la Londra nov 2014 657

Un mester popular din Nucsoara, judetul Arges, imbracat in costum national, atragea atentia trecatorilor cu sculpturile sale realizate manual.

Targul de la Londra nov 2014 343 Targul de la Londra nov 2014 351

Si statiunea Mamaia a avut un show in ultimele doua zile de targ, dar din pacate doar atat, fara nici un décor special. Prezentarea de moda din prima zi a inceput la ora 18, cu o ora intarziere fata de ora programata, cand lumea deja pleca, iar cea de joi, din ultima zi, a avut loc la ora 14, cand din pacate numai era nimeni la targ.  Nici spectatori nu au fost chemati din celelalte standuri. Puteau exploata mai mult imaginea statiunii Mamaia, asa cum se intampla la Targul de la Berlin, unde genul acesta de prezentari sunt adevarate spectacole pentru cei din jur. Din pacate, doar atat a fost despre “Brandul de Clubbing Mamaia”, nici un stand dedicat, nimic!

Targul de la Londra nov 2014 1007 Targul de la Londra nov 2014 1079 Targul de la Londra nov 2014 1088 Targul de la Londra nov 2014 1093

Am avut cafele si sucuri pentru invitati si colaboratori. Iar Lucian, cel care a coordonat constructia standului a fost extrem de amabil.

Ca si concluzie, standul Romaniei a fost bine organizat. Si suntem siguri ca la urmatoarele participari vom fi si mai bine. In general, toata lumea a fost multumita!

In perioada 13-16 noiembrie ne vom revedea la Romexpo, la Targul de Turism de la Bucuresti, unde Paralela 45 isi asteapta colaboratorii si turistii cu reduceri speciale si prezentari de produse noi.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.