Alina Branzan, Am fost acolo, Franta, Idei de vacanta.

Reunion

Dupa un zbor de aproximativ 12 ore am aterizat pe aeroportul din Saint-Denis unde am fost intampinati cu “Bienvenue en Reunion”, muzica si fructe exotice.

De fapt acesta este Reunionul – o mica Franta transpusa in mijlocul Oceanului Indian si in acelasi timp un paradis tropical cu plaje de nisip alb, fructe exotice, plantatii de palmieri si trestie de zahar, munti acoperiti de paduri desprinse parca din Jurassic Park. Amprenta franceza se face simtita in infrastructura deosebita, resorturile intime si  gastronomia insulei.

Fiind teritoriu francez se poate calatori doar cu cartea de identitate, moneda oficiala fiind euro.

Sezonul de varf este dat de lunile octombrie si noiembrie dar insula poate fi vizitata aproape pe intreaga durata a anului, exceptie facand februarie si martie, luni predispuse la formarea cicloanelor.

Pentru a va bucura pe deplin de tot ceea ce va ofera insula trebuie sa-i alocati cel putin o saptamana: cateva zile pentru relaxare pe plajele scaldate de apele Oceanului Indian si 3-4 zile pentru vizitarea principalelor atractii ale insulei.

Va recomandam o excursie spre vulcanul activ Piton de la Fournaise. Drumul spre vulcan va va purta prin peisaje tropicale, pasuni, abrupturi montane si in sfasit veti ajunge pe…luna. Peisajul selenar rezultat in urma scurgerilor de lava va va insoti pana la Pas de Bellecombe (2311 m) de unde veti putea admira maretia vulcanului.

In urmatoarele zile puteti opta pentru drumetii pe cararile fostelor cratere vulcanice – Cirque de Salazie, Cirque de Cilaos si Cirque de Mafate dominate de cel mai vechi masiv al insulei, Piton des Neiges (3069 m) sau pentru vizitarea capitalei, Saint-Denis.

Din vacanta dumneavoastra nu trebuie sa lipseasca si servirea unui pranz traditional intr-unul din satele creole. Va invitam sa incercati salata de palmier, supa de linte, carnatii creoli si bauturile din fructe tropicale, in special din litchii sau goyavier.

 

A bientot!

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.