Redescopera Romania.

Redescopera Romania : Voronet, Cetatea de Scaun, Ciprian Porumbescu si manastirea Zamca

Ziua 2 de drumetii #dinRomania a fost plina de monumente istorice si obiceiuri traditionale. Bucovina este o regiune de poveste, in care vacantele pot deveni parte dintr-un basm cu castele medievale, manastiri frumoase si oameni deosebiti.

Am avut prima oprire la Voronet, una din cele mai importante biserici ridicate de Stefan cel Mare, faimoasa pentru albastrul de voronet si picturile cu tema religioasa, considerate cel mai de pret ansamblu al artei feudale moldovenești.

Inauntrul manastirii se pot admira (pe langa picturile peretilor) un jilt domnesc, mormantul mitropolitului Grigore Rosca si cel al sihastrului Daniil.

Cetatea de Scaun a Sucevei face parte din sistemul defensiv de cetati si manastiri fortificate gandit si realizat de Stefan cel Mare. Chiar daca acum se afla in ruine, se poate vedea structura de ziduri si camere a cetatii, precum si panorama oferita de pozitionarea pe unul din dealurile Sucevei.

Casa memoriala Ciprian Porumbescu este acum doar o anexa ramasa in picioare, singura cladire din gospodaria familiei marelui compozitor. Locul unde Ciprian si-a petrecut mare parte din viata este acum o casuta cu 2 camere, inconjurata de o livada mare si multa verdeata

Mesterul popular Florin Cramariuc ne-a surprins placut cu indemanarea lui in crearea de obiecte de arta traditionala, in cazul nostru o masca zambitoare, din orice bucata de lemn. Pentru cei care vor sa fie uimiti, impresionati si pasionati de tamplaritul dus la rang de arta, aveti un video de aproximativ 22 de minute

Manastirea Zamca. Una din cele mai bine pastrate biserici fortificare din Bucovina, impresioneaza de la distanta prin zidurile inalte si groase, intre care se ascunde un turn alb cu clopotnita. Monument istoric, in manastire se tin  slujbe religioase saptamanal si este inclusa in diferite circuite de pelerinaj

Credit poze Dragos Asaftei. Alte poze din a doua zi pe pagina de facebook a Petrom

Redescoperă România 2011 este un proiect Petrom, împreună cu BCR,DaciaRomtelecomParalela 45şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.