Idei de vacanta, Turcia.

Rasfatul culinar de 5* din Antalya

Prospetime. Gust bun. Bun gust.
Prospetime. Acesta este cuvantul aflat pe buzele tuturor pasionatilor de calitate si de … gust bun, dar si de bun gust. 🙂
Experienta culinara All Inclusive de pe insoritul litoral al Antalyei este unicata, deoarece marile resorturi din zona se intrec in a oferi oaspetilor sai adevarate opere de arta culinara.
Pornind de la simplele fresh-uri din fructe proaspete (cel de pepene rosu este imbietor, revigorant si perfect langa o carte buna, fie ca alegi sa iti petreci timpul pe sezlong la piscina, fie direct pe nisipul fin de pe plaja), continuand cu celebrele prajituri orientale, baclava, cataif ori sarailii (exista zeci de tipuri de retete, care mai de care mai aromate) si ajungand la sutele, poate chiar miile de preparate care mai de care mai sofisticate si pline de savoare, fie ca sunt din legume ori din carne.
In resorturile de lux exista mai multe tipuri de restaurante tematice, cum ar fi cele cu specific: turcesc, italian, mexican, otoman, chinezesc, francez, pescaresc, vegan. Fiecare dintre acestea este pregatit cu o paleta foarte complexa de preparate culinare si pot satisface pana si cele mai fine gusturi.
Fresh. Live.
Fructe de mare. A spus cineva “fructe de mare”? 🙂 Da! Fructele de mare sunt gatite in toate modurile posibile: marinate, pe gratar, in diferite sosuri, cu spaghetti, toate acestea exprimand prospetimea si gustul delicios pe care le au produsele pescuite din Marea Mediterana.
Un alt element foarte important este faptul ca nu de putine ori vei putea intalni in aceste resorturi bucatari care sa iti gateasca “live” mancarea, sa o faca efectiv in fata ta, iar tu sa-i transmiti exact cum o doresti (spre exemplu, daca alegi sa degusti cunoscutele “kofte” pe gratar – chiftelute turcesti, ii poti comunica bucatarului ca tie iti plac “mai facute” sau, de ce nu, “low heat”).
Inghetata realizata in bucatariile proprii din hotelurile de lux este pur si simplu delicioasa, iar numarul de sortimente din care poti degusta este cam mare daca alegi sa petreci un sejur de doar 7 zile in Antalya.
Esti sigur ca iti va ajunge un sejur de doar 7 zile pentru a testa din toate bunatatile resorturilor din Antalya? 🙂

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.