Italia.

Puglia. Secretul bine pastrat al Italiei

Vacanta in sudul Italiei

Tocul cizmei este elementul care confera cizmei eleganta, atractia si prestigiul. Asa am putea spune si despre regiunea Puglia din sudul Italiei, o comoara inca nedescoperita din sudul Italiei. Chiar daca de-a lungul timpului a fost in umbra Toscanei, Coastei Amalfitane, Siciliei sau legendarei Roma, Puglia a devenit in ultimii ani o destinatie atractiva. Un adevarat rasfat pentru cei care aleg o vacanta aici. Linie de coasta superba, marginita atat de Marea Ionica, cat si de Marea Adriatica., orase si satuce autentice care pastreaza arhitectura rurala specifica zonei.
Puglia este destinatia perfecta de vacanta, oferind nu numai unele dintre cele mai frumoase plaje ale Italiei, ci si un climat sublim, vreme fabuloasa pentru plaja, soare, mare si nisip, o serie de orase fascinante, o multitudine de situri arheologice importante si, nu in ultimul rand, o traditie culinara excelenta cu specialitati locale delicioase.

Un muzeu in aer liber, catedrale si locuri de mare incarcatura spirituala, castele, domuri, basilici unde vezi cu ochii, parcuri si rezervatii naturale, pesteri, trulli, maserii , apeducte, inghetata si bere artizanala, ulei de masline, 26 de soiuri de vin, paine de Altamura, o multitudine de branzeturi delicioase (buratta, ricotta, mozzarella, caciocavallo), caracatita, scoici, arici de mare, fructe de mare si delicioasa pizza.
Puglia gazduiește, de asemenea, cateva orase mici, fermecatoare, cum ar fi orasul alb Ostuni cocotat semet in varf de colina – de care te vei indragosti, si la numai 35 km in interiorul tocului, faimosul Alberobello, renumit pentru incantatorul centru vechi si pentru casele trulli, case traditionale din piatra construite circular si avand acoperisuri conice. Centrul orasului Alberobello este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, datorita densitatii ridicate a acestor constructii distincte. Casute mici vopsite in alb cu diverse semne pe acoperis sunt parca desprinse dintr-un sat de poveste.

Plaje frumoase sunt cam peste tot, italienii, totusi recunosc ca cele mai spectaculoase sunt Porto Cesareo, Baia di Torre Lapillo si Punta Prosciutto. Toate se afla in zona Porto Cesareo, in golful Taranto, in vestul peninsulei Salento, la 35 km distanta de Lecce si la 127 km distanta de Polignano a Mare.

O destinatie de vacanta fantastica pe care merita sa o testezi vara aceasta.

One Response to “Puglia. Secretul bine pastrat al Italiei”

  1. Damian

    O alta plaja superba este la intrare in San Pietro in bevagna venind dinspre campomarino.o plaja superba unde se varsa si un rau ,cu apa Ca’ gheata.

    Răspunde

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.