Am fost acolo, Cristina Vascan, Idei de vacanta, Portugalia.

Portugalia – Taramul Navigatorilor

Portugalia … taramul navigatorilor..taramul celor care au visat sa cucereasca lumea ..si pe buna dreptate ca au reusit!!
Cine nu stie de Vasco da Gama, cel care a descoperit America?…cine nu a auzit de Nicolaus Copernic care prin teoria heliocentrica ne-a adus mai aproape de…Soare ? Acesta este si sentimentul cand mergi in statiunile de pe malul Oceanului Atlantic…Cascais, Estoril..

Hotelurile cochete, oamenii blanzi, respectuosi , ospitalieri..te primesc si te determina sa te adaptezi in scurta vreme si sa fii un „obisnuit al locului”.

Ce are deosebit Portugalia fata de alte destinatii europene…..in primul rand caldura localnicilor, mancarea traditionala portugheza ( bazata pe mult peste, foarte bine pregatit) ,orasele care imbina un stil modern cu cel vechi intro armonie perfecta, Oceanul Atlantic care scalda plajele cu nisip fin din zona CASCAIS si CARCAVELOS.Este o destinatie ideala pentru amatorii de surf.

Hotelurile sunt pentru toate buzunarele și pot mulțumi cele mai mari cerințe ale clienților.

Cat despre capitala, Lisabona este recunoscută drept una dintre cele mai frumoase capitale culturale europene.
Plajele întinse, apa limpede, de un albastru-verzui strălucitor, țărmul cu roci calcaroase, golfurile mici și străzile încărcate de istorie sunt atuurile unei destinații de neuitat.

Extremul vestic al Europei și, implicit, al Portugaliei este recunoscut drept Triunghiul de aur, caracterizat prin 3 stațiuni cosmopolite, cu vile elegante, palate istorice, prin unicitatea si naturalețea peisajelor.

Estoril, prima oprire in cadrul Triunghiului de aur supranumită Riviera Portugheză, este o mică stațiune devenită destinația preferată de regii europeni exilați, precum și Regele Carol al Romaniei este vestită pentru apele termale și pentru cele mai bune terenuri de golf din Portugalia. Atracțiile  principale ale orașului sunt: Cazinoul- cel mai mare din Europa și  plaja Tamariz.

Stațiunea Carcavelos, orașul cosmopolit situat la jumătatea distanței dintre Lisabona și  Cascais (circa 12 km), de pe malul oceanului este apreciat pentru plajele sale fine cu nisip, care se întind pe distanțe lungi. Zona litorală este dominată de imensul Fort São Julião da Barra, care a servit drept închisoare politică în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea. Cu valuri garantate, de dimensiuni mici spre mijlocii, Carcavelos este raiul surferilor amatori, în special în timpul verii. În fiecare joi, o piață imensă, unde se vând haine de bună calitate, la preț convenabil, se întinde din zona gării până în centrul orașului. Pe un banc de nisip, la gura estuarului Tagus este situat farul Bugio-o fortăreață rotundă, din piatră, cu un turn central, existent din secolul al XVII-lea, cu rol de apărare a zonei de navele inamice. În prezent, este reședința de vară a Ministerului Apărării. În apropierea orașului, în localitatea  Oieras se poate admira un impunător palat care datează din secolul al XVIII-lea, merită vizitat pentru arcadele sale, aripile semi-circulare și decorațiile chinezești.

Cascais, una din suburbiile capitalei, aflată la 30 kilometri vest de Lisabona, vechi sat de pescari, azi s-a transformat într-o stațiune balneoclimaterică vestită. Stațiunea  regală, dezvoltată în jurul vechiului port pescăresc este alcătuită din palate ale aristocraților portughezi, vile elegante și numeroase biserici și capele vechi.

Grație plajelor întinse și curenților Atlanticului, localitatea este raiul practicanților de surfing și iubitorilor de scufundări. Merită  văzută Boca do Inferno, o mare adâncitură formată în stânca calcaroasă, erodată de apa oceanului.

Inchei prin a  va invita si pe Dumneavoastra sa vizitati aceasta destinatie minunata, plina de surprize placute.Nu veti regreta nici o clipa ..alegerea facuta

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.