Litoral Romania.

Plaje mai late pe litoralul romanesc

Nu a trecut mult timp de cand ne-am intors din vacanta petrecuta la mare, dar multi dintre noi ne facem deja planuri pentru urmatoarea. Dar de la anul nu vom mai avea o problema daca ajungem mai tarziu pe plaja in cautarea unui loc liber pentru a ne pune prosopul.

Plajele din cele mai vizitate statiuni de pe litoral – Constanta, Mamaia Sud si Eforie Nord vor fi mai late cu aproximativ 100 de metri. Asa ca de la anul nu vom mai auzi la televizor stiri de genul – “Plajele la orele pranzului au devenit neincapatoare” sau declaratii – “Ne-am plimbat pe plaja cam jumatate de ora pana am gasit un loc”.

Proiectul de largire a plajelor, in valoare de 170 de milioane de euro, cu fonduri europene, a ajuns la final.  Plaje cu aproape 100 de metri mai late, pe o suprafata totala de 33 de hectare, 15 diguri de suprafata si 7 diguri scufundate. S-au folosit peste 3 milioane de tone de nisip aduse din largul Marii Negre si 1 milion de tone de piatra, s-au refacut digurile existente si s-au construit altele noi cu alei pietonale pentru plimbare cu o lungime totala de 12 kilometri.

Cele cinci zone grav afectate de eroziune din partea de sud a litoralului romanesc – Mamaia Sud, Constanta – zonele Tomis Sud, Tomis Centru si Tomis Nord, si Eforie Nord sunt protejate pentru cel putin 50 de ani.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.