Idei de vacanta.

Parcul National Muntii Simien – Etiopia

De-a lungul miilor de ani, eroziunea masiva produsa in platoul etiopian a creat unul dintre cele mai spectaculoase peisaje din lume cu varfuri de munte zimtate, vai adanci si prapastii ascutite, panorame superbe, Muntii Simien, cei mai pitoresti munti din Africa. Datorita varfurilor semete care se inalta pana la 4620 metri – varful Ras Dashen -, acestia sunt numiti Acoperisul Africii. Dupa formalitatile efectuate in oraselul Debark, punctul de intrare in Parcul National Muntii Simien, acestia au fost declarati Patrimoniu Mondial UNESCO, inca din anul 1978.

E Simien-National-Park-12

Parcul este renumit nu numai pentru peisajele spectaculoase, ci si pentru speciile de animale extrem de rare care traiesc aici.
Ibex walia – o frumoasa capra de munte, cu coarne zdrobitoare, care traieste pe cele mai inaccesibile stanci abrupte.

simien-mountains-national-park-2

Lupul etiopian, cea mai rara specie canida salbatica din lume, al caruit urlet se poate auzi pe timp de noapte.

simien

Faimoasele maimute gelada, care din cauza parului lung si a petei rosii de pe piept au mai fost numite „maimutele-leu“ si „babuinul cu inima sangeranda”.

etiopijasimien2

Si pasarile sunt specii rare in parc. Vulturul de stanca poate fi vazut plutind deasupra stancilor abrupte in cautarea prazii.

images

Toate aceste minunatii ale naturii pot fi descoperite intr-un circuit unic in Etiopia, o tara ce a fost cunoscuta vreme de secole drept „imperiul ascuns”, organizat de Paralela45 in luna octombrie.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.