China, Idei de vacanta.

Padurea impietrita din China, prima minune a lumii

Kunming, capitala provinciei Yunnan, se bucura de o mare faima printre turisti. Rododendronii si cameliile cresc din abundenta in climatul cald, zona fiind un adevarat paradis al florilor si al copacilor. Una din minunile zonei este padurea de piatra, renumita pentru numeroasele formatiuni de calcar, sculptate de timp si de fortele naturii in forme stranii.

shutterstock_127264007 shutterstock_106570880

Padurea de piatra (Shilin) este cunoscuta inca din timpul Dinastiei Ming ca fiind “Prima minune a lumii”. O vorba locala spune ca “daca ai vizitat Kunming fara sa vezi padurea de piatra, ti-ai irosit timpul degeaba”. Unele formatiuni par niste sabii uriase, altele aduc cu niste animale sau pasari ori tufe imense de bambus. Potecile croite strabat spatiul dintre zidurile verticale de piatra, alcatuind un labirit ce depaseste orice alta creatie a omului. Din loc in loc, natura a creat cateva podete de lagatura si zone de odihna pentru turistii obositi, dand impresia unei imense gradini.

shutterstock_107037827 shutterstock_184255229

Nenumarate legende s-au creat in jurul acestui loc magic. O poveste romantica despre iubirea fidela a unei fete sani, frumoasa si inteligenta, pe nume Ashima, pentru Ahai, care a trebuit sa mearga sa o salveze. Transformata in stana de piatra, frumoasa isi asteapta si acum iubitul. In fiecare an, pe 24 iunie, aici are loc Festivalul Tortelor, spectacole traditionale cu cantece si dansuri si celebrul dans al trigrului, in care doi oameni acoperiti cu o blana de tigru ameninta femeile care culeg fructe.

Manunchiurile de stalpi de calcar, cu sculpturile sale gravate de natura, sunt un adevarat miracol pentru privirile vizitatorilor.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.