Grecia, Idei de vacanta.

Mykonos. Insula greceasca din visele tale

Casuțe albe, biserici cu acoperișuri albastre, străduțe înguste, cocheta insulă Mykonos este renumită  pentru peisajele impresionante și viața de noapte vibrantă. O evadare într-o Grecie autentică, renumită în orice colț al lumii datorită salbei de mori de vânt din secolul al XVI-lea, mai ales după ce Jackie Kennedy Onassis a venit aici pentru a se bronza.

Mykonos este renumită în special pentru viața de noapte. Mulți tineri vizitează insula pentru a trăi experiențe unice, deoarece distracția nocturnă este cea mai tare din Europa. Distracția este frenetică, fără limite, pe tot parcursul zilei în taverne, barurile de pe plaja, apoi toată lumea se mută în cluburi, unde DJ celebri animă atmosfera cu un mixt de ritmuri. În insula morilor de vânt somnul și odihna devin pur și simplu un lux. Mykonos emană distracție în fiecare colț al insulei, udată cu multe cocktail-uri în cluburi, pe străzi, pe plajă… Trăiește experiențe unice în cele mai fierbinți locuri ale distracției din Mykonos.

Există câteva atracții care nu trebuie ratate, simboluri ale insulei de sute de ani pe care le puteți descoperi călătorind cu charter Mykonos.

Super Paradise Beach este sinonimul petrecerii în Mykonos, fiind unul dintre cele mai nonconformiste locuri din Grecia. Nu trebuie să te surprindă dacă la un moment dat o celebritate va dansa lângă tine pe ritmurile electrice. Locul distracției la maxim este mai greu accesibil de pe uscat, mai confortabil este să luați o bărcuță care pleacă de pe plaja Platys Gialos de mai multe ori pe zi. Jackie Onassis, Grace Kelly, Sophia Loren și Brigitte Bardot au ridicat Mykonos în topul destinațiilor de vacanță din anii ’60. De atunci, insula a devenit un loc de întâlnire pentru designeri, celebrități și una dintre cele mai tari destinații gay din Europa. Nuditatea este permisă în partea dreaptă a insulei.

Începe-ți dimineața pe șezlong sorbind un cocktail de fructe, bălăcindu-vă în apele incredibile sau lenevind pe nisipul auriu, căci după amiaza boxele imense încep să vibreze pe ritmuri alerte, anunțând petrecerile cu dans non-stop din cele doua cluburi – Super Paradise Beach Bar Club din partea stângă și Coco Club în partea dreaptă.

O celebritate, Petros a fost mascota oficiala a insulei de mulți ani. Găsit după o furtună în 1954, pelicanul a renunțat la statutul de pasăre migratoare, transformandu-se în localnic. Acum, plimbându-vă de-a lungul coastei, uitați-vă și după pelicanul Petros care, împreună cu doi compatrioți vă vor saluta în semn de bun venit pe insula. Colegii noștri, care anul trecut au fost într-un infotrip în frumoasa insula l-au intalnit la o cafenea, probabil apa sărată nu-i mai ținea de sete, așa că puțină umbră și o limonadă sunt oricând binevenite.

Încă din secolul al XVI-lea, unul dintre reperele cele mai cunoscute din Mykonos au fost morile de vânt. Cele 16 mori de vânt albe formează o salbă în jurul insulei, fiind așezate pe cel mai înalt punct, fiind tipărite pe fiecare vedere sau suvenir al insulei.

Casuțe cu ziduri care răsar din apă, balcoane colorate și trotuare înguste, zona merită vizitată mai ales la apus pentru a savura o cină delicioasă cu fructe de mare la una dintre tavernele din zona. Cochetele casuțe se pare că au fost construite aproape de apă pentru încărcarea și descărcarea rapidă a mărfurilor din nave.

Una dintre cele mai cunoscute structuri arhitecturale din Grecia este biserica Paraportiani. O adevarată bijuterie în stil bizantin, clădirea datează din 1425, numele bisericii vine de la cuvântul “porta” (poartă sau ușă), aceasta în trecut fiind de fapt intrarea într-un vechi castel medieval. Biserica este alcatuită din cinci biserici mai mici, construite una peste cealaltă.

Distracția în Mykonos nu se oprește niciodată! Profitați de reducerile Early Booking la www.paralela45.ro și rezervați o vacanță pentru vara 2021 în Mykonos. Un sejur de 7 nopți de cazare, bilet de avion cu plecare din București în fiecare marți în perioada 16.06-08.09.2021, transferuri, taxe de aeroport, pornește de la 597€/ persoană. Garantăm distracție din zori și până-n seară!

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.