Alin Burcea, Am fost acolo, Grecia, Idei de vacanta.

Mykonos – Insula celor 15 plage

Am fost sa vizitez cateva insule,printre care si faimoasa insula Mykonos.
„Faimoasa” sau „celebra” sunt, in general, termenii prin care se fac referiri la aceasta insula, fiindca aici vin personaje… faimoase si celebre!
Acum 2 zile am vazut o stire la actualitati,cum faimosul antrenor Mourinho venise cu familia sa-si petreaca vacanta.. in Mykonos!
Deci,daca esti celebru, si vrei sa fii vazut, e clar, trebuie sa fii in Mykonos!
Am incercat sa inteleg ce anume aduce faima acestei insule, si cred ca raspunsul este.. cele 15 plaje..celebre!
Sunt, in principiu, toate,plaje mari, lungi, de cateva sute de metri, unele dintre ele izolate, altele superpopulare si foarte aglomerate.
Plaja Kalafatis este putin mai departe de orasul Mykonos, capitala insulei, este o plaja mare si foarte frumoasa, cu putine sezlonguri, dar foarte cautata de catre surferi.
Plaja Paradise Beach este cea mai faimoasa, pentru ca aici vin DJ celebri, care mixeaza toata noaptea, si unde poti gasi terase, la preturi accesibile, sezlonguri, umbrele, sporturi nautice, scufundari, este, practic, un loc ce „palpita”  24 de ore pe zi.
In apropiere, este o alta plaja, Super Paradise, care o … concureaza pe cealalta, intr- un fel..pozitiv..adica sunt pline amandoua!
Din cate am vazut, pe ambele plaje exista un mic loc al „nudistilor”, care nu se ascund si nu se jeneaza,dar nici nu se expun mai mult decat este cazul.
Insula Mykonos este .. faimoasa si pentru ca aici pot veni ( si vin!) cupluri de gay fara probleme!
Stiind acest lucru, esti, intr- un fel, „setat” sa nu te deranjeze, si, intr- adevar, nu te deranjeaza nimeni! In mintea noastra, a romanilor, ma rog, a unora dintre noi, este inca o problema, dar marea majoritate a europenilor si americanilor au depasit demult orice idei preconcepute.
De fapt, ideea este.. fiecare cu treaba lui, doar am venit in Mykonos sa ne distram!
Este, insa, o foarte buna „nisa”, comunitatea Gay, care aici se simt in siguranta, si care, evident, cresc incasarile hotelurilor, restaurantelor, barurilor!
In acest an, Mykonos era si va fi.. arhiplina! Am vazut foarte, foarte multi turisti americani, care calatoresc cu avionul o zi intreaga, numai sa stea citeva zile pe acest „Party Island”!
Pentru noi, agentii de turism, va fi o problema, pe care, greu, dar o vom depasi!
Orasul Mykonos are ceva special. Are cele cateva mori de vint, pe colina din stanga, care, parca, il definesc. Mai are o zona,”Mica Venetie”, unde cladirile parca ies direct din apa, ca in Venetia, si unde sunt 15 terase – bar, pe malul marii, unde a gasi o masa este fie un mare noroc, fie o aventura.
Prin oras serpuieste o strada comerciala, ingusta, printre case, plina de magazine de toate felurile.
Nu stiu daca v- ati facut o idee despre cum arata Mykonos – eu, cel putin, am incercat sa va dau ideile principale.
Daca vreti sa vizitati si alte insule, Cycladele sunt destul de aproape unele de altele. Paros si Naxos sunt la 3 sferturi de ora, evident, cu fast- ferry, si Santorini la numai 2 ore.
In aceste insule se practica o forma de turism numita ” Hop in island”, adica stai 3 zile intr-o insula, 2 in alta si inca 2 intr-o alta insula.
Si Paralela45 are acest produs, combinatii intre insulele Mykonos, Paros, Naxos, Santorini!
Va asteptam in Cyclade!

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.