Idei de vacanta.

Muzee ciudate din lume

Nu conteaza cat de bizar, neconventional sau scandalos poate fi subiectul, exista, probabil, intr-un loc din lumea asta un muzeu al lucrurilor ciudate. De la cel al torturii din Roma, pana la cel al parului din Turcia, de la cel al lucurilor murdare din Bostona, pana la robinetele ciudate din Italia. Hai sa vedem cele mai amuzante, inspaimantatoare si bizare exponate 😊.

  Muzeul toaletelor. Te-ai intrebat vreodata cum au evoluat toaletele de-a lungul timpului? In India poti vizita un astfel de muzeu, care urmareste istoria toaletelor din ultimii 4500 de ani. De la vase simple, pana la cele victoriene decorate cu modele, aici le poti vedea pe toate.

  Muzeul parului. Avanos, un mic oras din centrul Turciei, a fost celebru inca din antichitate pentru ceramic care se fabrica aici. In ultimii ani, orasul si-a castigat faima pentru un muzeu mai putin obisnuit, cel al parului, amplasat intr-o pestera. Colectia de par a fost adunata de la mai mult de 16.000 de famei.

  Muzeul robinetului. Ul alt muzeu ciudat isi primeste oaspetii in Italia, in San Maurizio d’Opaglio. Prezinta robinete rare, cu forte ciudate si curioase. Muzeul include si o prezentare istorica a modului in care a fost introdusa apa in gospodariile oamenilor, din antichitate pana in zilele noastre.

  Muzeul torturii. Situat intr-o veche inchisoare din Roma, muzeul adaposteste un adevarat tezaur de obiecte de tortura. De la ghilotina papilor si taurul de foc, pana la centura de castitate.

  Muzeul brichetelor. Unic in lume, muzeul cuprinde peste 20.000 de exponate, si se afla in SUA, in Oklahoma. De la brichete mici, mari, cu gaz sau cu benzina, pana la cele din aur sau argint, sau cele in forma de inima, de coasa sau minge.

  Muzeul mizeriei. Cuprinde peste 300 de exponate si se afla in Boston, SUA. Glen Johansen este cel care si-a transformat pasiunea in arta. Persoanele care au trecut pragul acestui muzeu au facut chiar donatii de lucruri murdare ciudate.

 Muzeul vrajitoriei. Vechi de peste 50 de ani, muzeului Vrajitoriei, din Boscastle, Anglia, este cel mai vechi muzeu de acest gen din lume. Muzeul are o biblioteca de peste 3000 de volume pline cu vraji, care pot fi rasfoite doar cu programare.

 Muzeul zgarzilor pentru caini. Castelul Leeds din Anglia este gazda acestui muzeu, care poate fi vizitat in special de iubitorii de animale. Peste 100 de exponate unice, unele din secolele 15 si 16 pot fi admirate aici.

Oriunde visezi sa calatoresti, alege www.paralela45.ro.

One Response to “Muzee ciudate din lume”

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.