Idei de vacanta, Litoral Romania.

Mamaia, primadonna litoralului românesc

Fostul sat pescăresc populat de tătari Mamachioi a avut parte de o schimbare radicală când, în anul 1906 a fost inaugurată drept Mamaia, stațiune turistică pe litoralul românesc. Cu multiple puncte de atracție pentru turiști, Mamaia rămâne până în ziua de astăzi cea mai populară stațiune de pe litoral din România.

Principalele atracții ale Mamaiei sunt Satul de Vacanță, parcul de distracții Aqua Magic și telegondola. Radio Vacanța este postul de radio al stațiunii, care emite în fiecare an din mai până în octombrie, începând cu anul 1966 în cinci limbi, anume română, engleză, franceză, germană și rusă, în toate stațiunile de pe coasta românească a Mării Negre. În fiecare an, în timpul verii, în această stațiune se desfășoară Festivalul muzicii ușoare de la Mamaia.

Satul de Vacanță este un loc pitoresc care găzduiește 31 de restaurante tradiționale românești, decorate în stil rustic, în conformitate cu regiunea pe care o reprezintă fiecare. Una dintre atracțiile satului de vacanță sunt suvenirurile din scoici, acestea fiind lucrate manual din scoici adunate iarna de pe malul mării.

Aqua Magic este cel mai modern parc acvatic de pe litoralul Mării Negre, întinzându-se pe o suprafață de 27200 mp (2,7 hectare) și incluzând tobogane, piscine pentru adulți și copii, restaurante, baruri, fast-food-uri și magazine de suveniruri.

Inaugurată la 16 iulie 2004, telegondola este un teleferic modern care face legătura între Cazino și Hotelul Perla, pe un traseu de 2,1km. Deplasarea se face la o înălțime de 50m, cu o viteză de 5m pe secundă, întregul traseu fiind parcurs în 7 minute.

Lacul Siutghiol are o lungime de 7,5km și o lățime de 2,5km. Pe cele 1900ha ale sale se practică sporturi nautice precum schi nautic sau iahting. Lacul Siutghiol are o insulă calcaroasă numită Ovidiu, având o suprafață de 2ha, pe care este amplasat un restaurant.

Hai, fă-ți bagajul, de restul ne ocupăm noi.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.