Am fost acolo, Idei de vacanta, Oana Dinu, Spania.

MALLORCA – o destinatie extrem de variata!

Este greu sa-mi imaginez un alt loc pe pamant unde, intr-un spatiu atat de mic, sa se afle atat de multe atractii, care sa-i satisfaca inclusiv pe cei mai nazurosi calatori, fara a mai pomeni de turistii care viseaza la plajele superbe, incinse de soare, cu ape cristaline.

De ce spun ca este extrem de variata? Pentru ca insula ofera practic tot ce-ti doresti: plaje nisipoase pline de farmec,unele  izolate, aproape pustii, altele  zgomotoase si intesate de turisti, soare mai tot timpul anului, munti care adapostesc numeroase pesteri sapate in calcar, aviz amatorilor de explorari,  grote in zona de  coasta ce  starnesc fantezia, ducandu-ne cu gandul la vremurile vechi, cand erau niste ascunzatori numai bune pentru pirati, dar nu in ultimul rand, Mallorca ne ofera distractie in toate formele ei,  de la cluburi, casinouri pana la scuba diving, windsurf, karting, golf, ciclism si alte sporturi la mare cautare.

Nici cei obsedati de cultura nu au cum sa se plictiseasca. Numeroase obiective turistice ce se afla in capitala insulei -Palma De Mallorca – printre care:  minunata Catedrala gotica Seu –  aflata intr-o consonanta perfecta cu edificiile din vechiul oras, unde inca se mai vad urmele dominatiei arabe din urma cu peste zece veacuri; situl arheologic Baile Arabe; Muzeul de Arheologie, Pictura si Numismatica; Palau D`Almudaina , cat si Castelul Bellver,  care ofera o panorma splendida asupra intregului oras, sunt cateva repere care ma fac sa cred, ca daca aceasta destinatie nu ar fi existat, ar fi trebuit inventata!

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.