Idei de vacanta, Maldive.

Maldive – 10 lucruri interesante despre Maldive

Insulele Maldive sunt, probabil, cea mai cautata destinatie pentru vacanta. Nu exista alt loc mai exotic, mai romantic. Plaje cu nisip fin alintate de razele soarelui, cer albastru nebrazdat de niciun nor, palmieri tropicali, ape de azur… O cina sub stele, la lumina lumanarilor, o lenevire in hamac sau o plimbare pe o insula nelocuita… Rasfat adevarat. Iata cateva lucruri interesante despre aceasta zona a vacantelor ideale, supranumita si “Colierul Oceanului Indian”.

Marinari autentici. Unii capitani ai vaselor inca nu utilizeaza busola sau GPS-ul pentru a naviga intre insule si atoli. Ei gasesc drumul de-a lungul labirinturilor de corali oriendandu-se dupa stele. Noaptea, unii dintre ei au capacitatea de a observa miscarile apei, pentru a evita recifurile.

Barci traditionale. Dhoni sau doni este una dintre cele mai vechi nave maritime cunoscute in Maldive, realizata manual. Seamana foarte mult cu navele arabe, utilizate in secolul al XI-lea.

Cocotieri.  Arborele de nuca de cocos este simbolul national al Maldivelor. Bucurandu-se de plajele frumoaselor insule, fiind de altfel si singura sursa de umbra,  poate sa ajunga pana la 30 de metri in inaltime, atingand chiar varsta de 100 de ani. Lemnul lor este folosit la constructia navelor dhoni.

Insule. Exista aproximativ 1200 de insule in Maldive. In jur de 800 dintre ele sunt inca nelocuite, 200 sunt populate, aproximativ 110 sunt gazda pentru hoteluri si resorturi luxoase. Restul insulelor fiind folosite pentru aeroporturi, agricultura, intalniri guvernamentale sau activitati industrial.

Boduberu. Muzica traditional, Baduberu – toba mare – este similara cu unele cantece din Africa. Ritmul, perceput de unii ca transcedental,  este intretinut de 20 de tobosari si un solist.

Case-coral. In trecut locuitorii foloseau coralii la construirea caselor. Exista locuinte traditionale facute din corali – pot fi admirate in capital Male si pe unele insule -, acum este strict interzis, deoarece recifurile de corali sunt protejate la nivel mondial.

Insule mici. Maldive are unele dintre cele mai mici insule din lume, unele avand doar cativa metri patrati, iar cea mai mare de-abia ajunge la 6 km lungime.

Rechinul-balena. Cel mai mare peste din lume isi are sanctuarul official in jurul insulelor Maldive. Aici este unul dintre putine locuri de pe Pamant unde rechinii-balena pot fi intalniti tot timpul anului.

Soare puternic. Feriti-va de soare in Maldive! Fiind foarte aproape de ecuator, razele soarelui ajung pe insule intr-un unghi de 90 de grade. Folositi creme solare cu factor mare de protectie.

Sedinte subacvatice. Maldive este prima tara din lume care a tinut o sedinta de guvern subacvatica. Presedintele tarii, impreuna cu 13 ministri au vrut sa atraga un semnal de alarma asupra efectelor incalzirii globale.

Vedeti toate aceste frumuseti intr-o vacanta la cumpana dintre ani lansata de Paralela 45. Puteti petrece Revelionul la Resort Atmosphere Kanifushi Maldives 5*, in mijlocul unei lagune cu nuante turcoaz, de-a lungul plajei cu nisip fin, inconjurat de vegetatie exotica, pentru 3985€ / camera dubla.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.