Alin Burcea, Am fost acolo, Idei de vacanta, Regatul Unit.

London, always surprising!

Am petrecut cateva zile la Londra, atat pentru business, cat si o mini-vacanta cu familia.
Nu am fost prima data la Londra, dar continua sa ma surprinda de fiecare data. Comparativ cu alte mari orase europene, ma surprinde …aproape tot! Ma surprinde faptul ca masinile circula pe partea stanga, si, desi scrie la fiecare traversare unde trebuie sa te uiti, nu exista sejur la Londra sa nu ratez un autobuz cu …2 mm! Ma surprinde faptul ca nu vezi aproape niciun londonez lucrand undeva in Londra, sunt numai straini. Ma surprinde numarul mare de indieni, pachistanezi si bangladeshieni, care sunt, nu-i asa, “cetateni ai imperiului”, de ma intrebam, la un moment dat …unde sunt englezii?
Ma surprinde lipsa unei gastronomii engleze, ei nu au avut niciodata talent in bucatarie. Daca te uiti la ceea ce gatesc englezii, daca te uiti la “english breakfast”, compus din fasole, costita si carnati, iti dai seama ca englezii sunt un popor care a trecut pe rand de la agricultori la muncitori, dar au muncit pe rupte – in consecinta, au avut mereu nevoie de calorii!!
Noroc cu atatea popoare care traiesc la Londra, care fac sa existe o gama varianta de restaurante: indian, chinezesc, thailandez, malau (malaezian), italienesc, si multe altele.
Am fost la masa la un “Jamie`s”, chiar la primul dintre restaurantele lui, “Fifteen”.
Fara a avea ceva specific, facut cu o acuratete pe care am intalnit-o destul de rar, Jamie combina intr-un mod propriu feluri din diversele bucatarii. De fapt, astfel si-a cucerit notorietatea, astfel si-a cladit succesul, Jamie Oliver avand astazi o avere de cca 160 milioane de euro, pe care, intr-adevar, cred ca o merita!
Si totusi …Londra te impresioneaza, oricand, oricum. Te impresioneaza cand vizitezi Palatul Parlamentului, dar, pe mine, in mod special, m-a impresionat Westminster Abbey. Este de fapt istoria Angliei, unde se afla toti regii din toate povestile si baladele englezesti. In acest Panteon, se afla si cripta Elisabethei I, dar si statuia lui Shakespeare. Fascinant, fascinand – este, de altfel, si singurul muzeu la care costa intarea!
Vorbind despre mine, evident ca am vizitat (din nou) British Museum si National Gallery. Pornind de la ideea ca intrarea este gratuita, te-ai fi asteptat sa fie coada… Ei bine, nu era coada, accesul era liber si parca nu erai la British Museum…
Teatrele din Londra? O nebunie!
Locurile se rezerva cu minim 2 luni inainte, si se joaca cu casele inchise. Am vazut musicalul “Singing in The Rain”, si o adaptare a piesei lui Carlo Goldoni, “Sluga la doi stapani”. Din 2 ore si jumatate de spectacol, am ras …2 ore…
Londra este un oras scump, trebuie sa fiti atenti. Pretul vacantei noastre de grup este 600 de euro, cu avion, si cu siguranta toti turistii il vor aprecia….la intoarcere!

“London – always surprising!”

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.