Idei de vacanta, Turcia.

Istanbul Shopping Festival 2012

Tot ce trebuie sa stiti despre Istanbul Shopping Fest!

Vreti sa profitati de mega reducerile din perioada festivalului? Paralela 45 a pregatit deja totul! Tot ce trebuie sa va luati este lista de cumparaturi 😀

Tarife Istanbul Shopping Fest 2012 : click aici !

Istanbul Shopping Fest (ISF) este un festival anual ce promoveaza Istanbulul drept unul dintre cele mai mari centre culturale, de divertisment si shopping din lume. Acest festival, este unul de mare amploare, realizat sub auspiciile Turciei, Ministerul Culturii şi Turismului şi Guvernului din Istanbul, cu sprijinul de la Municipalitatii Metropolitane Istanbul, Adunarii Exportatorilor din Turcia şi coordonat de către Consiliul Centrelor Comerciale (AYD), Consiliul de Comert a Centrelor Comerciale si Comerciantilor cu Amanuntul si United Brands Association.

Această organizaţie masiva, care va avea loc între 09 iunie şi 29 iunie  va dezvălui toate culorile Istanbulului, prin ocazii de bucurie, istorie, incantare si de divertisment. Istanbul Shopping Fest va gazdui mii de vizitatori din întreaga lume.

În afară de de festivitatile de deschidere şi terminare a festivalului, există multe activităţi planificate de la mall-uri si magazine, care vor rămâne deschisă până la ore târzii. Spiritul festivalului de plin de farmec va fi resimtit din plin prin mall-uri, precum şi prin străzile mari din Istanbul, Abdi Ipekci, Istiklal şi Streets strazii Bagdat.

Divertismentul va fi prezent pe toata durata festivalului, prin concerte, spectacole, jocuri pentru copii, petreceri, concursuri şi spectacole de moda. Posibilităţi nu sunt limitate insa doar la aceste activitati deoarece în Istanbul în timpul festivalului turistii au şansa de a da iama in magazine pentru  cele mai noi colecţii, la preţuri reduse. Mai mult decat atat, în timpul nopţilor lungi de cumpărături, magazinele vor fi deschise pana la ora doua noaptea 02:00 pentru a va perminte sa va bucurati de atmosfera fabuloasa a orasului.
Prin tombole cu surprize şi anuntarea castigatorilor prin mesaje scrise organizatorii vor face intreg procesul de cumparaturi mai interesant decât oricând pentru turisti, atât locali cat şi străini.

Unele dintre cele 90 de centre comerciale din Istanbul vor fi, de asemenea, deschise 24 de ore oferind posibilitatea oricui de a obţine orice, de la branduri de moda de lux din Turcia la condimente şi antichităţi, cu premii acordate  zi cu zi pentru vizitatori.

Organizatorii speră că festivalul va creste in dimensiuni pentru a atrage peste 1,5 milioane de turişti la Istanbul anual, în următorii ani, ajutând guvernul a lovit ţinta de 10 milioane de turisti an până în 2015, pornind de la ideea Festivalului din Dubai (acesta are loc în Emiratele Arabe Unite, la începutul fiecărui an din 1996, si atrage acum în jur de 3 milioane de vizitatori in fiecare an, un numar de  aproximativ 40 de milioane de vizitatori de la începuturile sale)

Istanbul Shopping Fest va fi organizat in perioada 09-29 iunie iunie 2012. Magazine şi centre comerciale vor fi deschise până dimineaţă în mai multe districte din Istanbul. Oamenii vor putea sa faceti cumparaturi 24 de ore pe zi, în Istanbul, timp de aproape o lună. Diferite premii speciale şi campanii de genul ” Câştigă un auto în fiecare zi” sunt de aşteptat să atragă turişti la Istanbul.

Istanbul este a fost una dintre capitalele comertului de-a lungul istoriei prin centrele sale ca Grand Bazaar, cea mai mare piaţă acoperită din lume. Un alt centru comercial istoric al Istanbulului este piaţa egipteană (Bazarul de mirodenii), bine conservata inca şi care atrage persoane cu tipurile sale speciale si variate de condimente. Există, de asemenea, numeroase mici bazarurile de servire în structurile istorice din Istanbul, cu „atmosfere spirutuale”. Lucrurile cele mai populare în aceste bazare sunt aurul, bijuteriile, articolele din piele şi covoare.

În plus faţă de cele mentionate, există aproximativ 90 de centre comerciale moderne in Istanbul, cum ar fi Akmerkez în Etiler, Cevahir Shopping Center în Sisli şi Olivium în Bakırkoy. Există, de asemenea, mai multe magazine populare de la Taksim, Nisantasi, Şişli, Bakırköy, Fatih, Bahariye, şi strada Bagdat

În timpul festivalului, sute de oameni se vor aduna pentru a viziona show-uri muzicale diferite de afişare şi de divertisment pe strazile Taksim, Nisantasi, Şişli, Bakırköy, Fatih, Bahariye şi Bagdat din Istanbul.  Istanbulul işi continuă tema „oraşului care nu doarme niciodată”

Evenimentul Istanbul Shopping Fest va atrage milioane de vanatori de chilipiruri din întreaga lume, cu sanse de a castiga diverse premii, inclusiv o masina noua in fiecare zi, în timpul festivalului. Turistii se pot bucura de cumparaturi scutite de impozit precum si reduceri semnificative, pe o gamă largă de produse, inclusiv bijuterii, parfumuri, textile, obiecte de artizanat şi elemente electronice deoarece magazinele şi mall-uri vor fi intr-o competitie permanenta pentru vanzari.

Istanbul Shopping Festival va fi un timp de sărbătoare pentru iubitorii de cumparaturi, care vor dori sa se înghesuie in acest fermecător oraş din întreaga lume. Pot fi „vanate” articole importate, cum ar fi ceasuri, parfumuri, bijuterii apartinand unor branduri de renume mondiala, cu reduceri intre 5% si 50%.

Pe lângă cumpărături, o serie de evenimente distractive vor avea loc in cadrul Istanbul Shopping Fest, atat pentru copii cat si pentru adulti. Puteţi participa cu familia, în tot felul de spectacole organizate de oraş. Gastronomia va fi si ea un punct forte unde gurmanzii isi pot satisface papilele prin gustul delicios al preparatelor turcesti.

KEY FACTS:

  • Istanbulul are o traditie de 1500 de ani prin comertul sau şi este renumit pentru covoarele si carpetele sale hand made, haine, bijuterii de argint antic, pietre semi-pretioase, condimente, dulciuri, încălţăminte şi accesorii.
  • Grand Bazaar în Beyazit este una dintre cele mai mari atracţii turistice din Istanbul , chiar dacă nu intenţionati să cumparati nimic. Bijuterii noi şi antice, mobilier de lemn încrustat, textile şi broderie, şi multe altele mai pot fi găsite sub aleile sale acoperite.  Ca şi vecinul său mai faimos, si Spice Bazaar în Eminonu merită o călătorie specială. Miroase minunat, si arata minunat cu standuri pline cu masline, fructe uscate şi nuci, ierburi, şi condimente colorate.
  • Există aproximativ 90 de mall-uri comerciale mari, în suburbiile din Istanbul, cum ar fi Galleria, în Ataköy Akmerkez, în Etiler, şi Kanyon, în cartierul Levent. Sultanahmet, principala zona turistica din Istanbul, este plina de magazine care vand antichitati autentice şi obiecte de artizanat. Acestea insa, sunt cu mult depasite de unitatile de vanzare a imitatiilor. Nume de marcă, cum ar fi Gucci, Armani şi Hugo Boss pot fi găsite în toate centrele comerciale şi locaţiile comerciale importante, cum ar fi Nisantasi, Caddesi strazii Bagdat Caddesi şi Istiklal.

Calendarul Evenimentelor :

June 8, 2012

Taksim Concert

Time: 19.00 – 00.00

DJ Performance (Dj Funky)

Zalinde Dance Ensemble

– Tiny People

Group Model

Hadise

June 9, 2012

İstiklal Avenue Procession

Time: 12.30 – 14.00

(starting from Odakule)

Bağdat Avenue Procession

Time: 17.00 – 19.00

Trump Towers Shopping Centre – Shopping Party

19.00 – 02.00

Non-stop shopping-entertainment till 02.00 am

– Zalinde

Optimum Shopping Centre – Shopping Party

19.00 – 02.00

Non-stop shopping-entertainment till 02.00 am

– Tiny People Show

– Gift Wheel with Jess Molho

– Power FM Simulator

– Music Pleasure with Power FM DJs

June 15, 2012

ISF-ING BANK Bağdat Avenue DJ Party

Time: 19.00 – 23.00

(in front of the Mark&Spencer store)

Sultanahmet (Blue Mosque) Event

Time: 19.00 – 23.30

– Hüsnü Şenlendirici and Suyun Rüyası (Marble Show – Sand Art Show)

– Su Güneş MIHLADIZ Semah (whirling) Show

– Shaman

– City Orchestra and Mehteran

June 16, 2012

Akmerkez Shopping Centre- ISF Shopping Party

Time: 19.00 – 02.00

Non-stop shopping-entertainment till 02.00 am

– Boblins

Buyaka Shopping Centre- İSF Shopping Party

Time: 19.00 – 02.00

Non-stop shopping-entertainment till 02.00 am

– Cuba Caribbean Concert

– LA BRİGADE DES  JOUETS  / TOY BRİGADE  French Show Group

June 20, 2012

Nişantaşı DJ Party

Time: 19.00-23.00

(Abdi İpekçi Caddesi, opposite Beymen Store)

June 22, 2012

Bakırköy Özgürlük Square DJ Party

Time: 19.00-23.00

June 23

Metrocity Shopping Centre- ISF Shopping Party

Time: 19.00 – 02.00

Non-stop shopping-entertainment till 02.00 am

– Curious Noses

Akbatı Shopping Centre- ISF Shopping Party

Saat: 19.00 – 02.00

Non-stop shopping-entertainment till 02.00 am

– The Flying Madmen

June 27, 21:00

Time: 19.00 – 23.00

Nancy Ajram Concert

Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Sahnesi

Tickets are available at the Biletix!!

Istanbul Shopping Festival – VOGUE Bağdat Street Window Contest

June 06-08, 2012: Window photo shooting

June 13, 2012: İSF and VOGUE decision of the jury

June 15, 2012: Announcement of the winner

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.