Am fost acolo, Capul Verde, Corina Enache, Idei de vacanta.

Insulele Capului Verde

In dimineata zilei de joi, 20.04.2013, am decolat catre Capul Verde, via Lisabona (sosire in Lisabona 8 dimineata ora locala), decolare catre I-la Sal ora 21 si sosire in I-la Sal orele 23 30.  Zborul pana in Lisabona a fost efectuat cu Tap Portugal si a durat 4 h si 30 minute, iar zborul intre Lisabona si insula Sal ( Capul Verde ) a durat 4 h.Am avut un stop de aproximativ 13 ore in Lisabona timp in care va propun un tur de oras, apoi o cazare de cateva ora in zona aeroportului de unde se poate ajunge foarte usor la Vasco da Gama mall, oceanarium si o plimbare cu gondola. Noi am vizitat 2 hoteluri de oras din lantul Vila Gale. Diferenta de fus orar intre Capul Verde si Romania este de 4 ore.
Capul Verde se afla situat in Oceanul Atlantic, la o distanta de 570 km de coasta de Vest a Africii.
Arhipeleagul este format din 10 insule, 8 dintre ele fiind de origine vulanica ( noi am vizitat in 5 zile 4 dintre insule – Sal, Boa Vista, Santo Antao si Sao Vicente).
Insulele sunt aride, cu exceptia lui Santo Antao, insula stancoasa cu vegetatie pe alocuri.
Climatul este foarte bun, insula putandu-se vizita timp de 10 luni pe an, cu exceptia lunilor august si septembrie cand ploua foarte mult.
Temperaturile medii depasesc 25 de grade, apa avand 22-23 de grade (atentie la curenti din ocean in special in Boa Vista).
Turismul este in plina dezvoltare fiind un sector important in economia tarii.
Plajele sunt foarte late si au nisip fin, alb. Cele mai bune plaje sunt in Sal si Boa Vista. Recomand plaja Santa Maria.
Intre lunile iulie si octombrie aveti ocazia sa vedeti testoasele de mari dimensiuni care vin aici sa-si depuna ouale.
Moneda locala este escudos (1 eur=110 escudos), iar limba vorbita este creola.
Insula Sal este lipsita de vegetatie (am petrecut aici 2 nopti, in hotelul Oasis Belorizonte 4*), lucru usor de observat intr-un tur de insula ( noi am vizitat vechea mina numita acum Las Salinas, cu bazine de apa sarata).
Intre insula Sal si Boa Vista am zburat cu o aeronava de 18 locuri, zborul durand 15 minute.
Excursia pentru turisti costa 170 euro, iar safari la fata locului costa 35 euro/tarifele sunt /persoana.
Din punctul meu de vedere, Boa Vista este cea mai frumoasa insula dintre toate, avand plaje superbe, dune de nisip, resorturile cele mai bune din lantul Riu si Iberostar. Am facut safari pe dunele de nisip si am mancat la un restaurant improviza
In Sao Vicente am stat 2 nopti la un hotel de 3*.
Insula are 80 mii de locuitori, un port foarte dragut si  este de asemenea arida.

Am plecat dimineata din Sao Vicente catre Santo Antao cu un ferry, calatorie care  a durat o ora . Insulele sunt foarte apropiate dar tangajul pe vas este foarte mare. Calatorie cu ferry costa 16 euro/dus-intors. Insula  este verde, stancoas si de origine vulcanica.
De ce sa alega turistii aceasta destinatie- pentru plajele late, cu nisip fin, auriu, piscinele cu apa de mare, oceanul turcoaz, dunele de nisip ( pentru safari), croaziere intre insule, atmosfera exotica si sistemul all inclusive.
Capul Verde poate sa fie o alternativa foarte buna a zonei caraibelor.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.