Grecia, Idei de vacanta.

Insula Rhodos

Supranumită şi Insula Soarelui, insula Rhodos, cea mai mare dintre insulele Dodecaneze, are ieşire la două mări: în vest la Egee şi în est la Mediterană. Peisajul diferă destul de mult de la o coastă la alta: cea vestică are plaje stâncoase şi multă vegetaţie, marea fiind mai tot timpul agitată; cea estică pe de altă parte este mai aridă, dar plajele mai de calitate, mai late şi cu nisip fin iar marea este foarte liniştită, aproape ca un lac, de aceea majoritatea staţiunilor turistice importante se află în această zonă. Inestimabila valoare turistică a Rhodosului rezultă atât din frumuseţea naturală impresionantă cât şi din vestigiile lăsate în urmă de istoria zbuciumată.

۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞

Suprafaţa insulei Rhodos nu este mare, aceasta măsurând doar 78 km lungime şi 38 km lăţime. Este de recomandat închirierea unui autoturism întrucât infrastructura bine dezvoltată de şosele permite parcurgerea fără probleme a întregii insule, atât în zona de coastă cu faleze spectaculoase cât şi în zona centrală cu relief predominant muntos.

Posibilităţile de vizită şi distracţie sunt foarte multe: muzee, situri arheologice, sporturi acvatice şi subacvatice, parcuri de distracţii, grădini botanice, rezervaţii naturale.
Punctul principal de atracţie al insulei este oraşul Rhodos, cu o vechime de peste 2500 ani, vestit pentru legenda Colossului, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. Zona veche a oraşului este reprezentată de Cetatea Cavalerilor între zidurile căreia veţi descoperi adevărate capodopere arhitecturale ale Antichităţii. Pe de altă parte zona comercială, mai nouă, a Rhodosului oferă numeroase magazine, localuri, terase, baruri unde tinerii îşi pot petrece nopţile albe.

۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞

Alte obiective neapărat de atins pe insulă: oraşul antic dar încă locuit Lindos cu Acropolele şi străduţele sale înguste cu numeroase magazine de suveniruri şi artizanat; situl arheologic Kamiros, numeroase castele şi biserici pe care le puteţi descoperi chiar întâmplător parcurgând în lung şi în lat insula, plaje cu nisip fin şi apă azurie, unele abia atinse.

Zona montană de asemenea este deosebită. Serpentine împădurite cu parfum de pin mediteranean si mici cascade cu susur discret vor  face traseul de neuitat. Nu mai este nevoie să spun că este imperativ să ajungeţi in Valea Fluturilor atât pentru observarea minunatelor insecte cât şi a parcului superb amenajat.

Continuând drumul către sudul insulei veţi ajunge la un moment dat la unul dintre capete, în zona numită Prasonisi. Aici este locul de întâlnire al celor 2 mări şi este foarte interesant deoarece puteţi observa foarte clar diferenţele despre care scriam mai devreme: în stânga veţi avea Mediterana, calmă ca de obicei iar în dreapta Egeea cu valuri şi vânt puternic, paradisul windsurferilor. În timpul iernii bucăţica de plajă dintre mări este acoperită de ape, astfel încât Prasonisi se transformă într-o mică insulă în această perioadă.

Aşadar, mergeţi în insula Rhodos şi nu rataţi nimic, indiferent că participaţi la excursiile opţionale propuse de agenţia locală, fie că vă plimbaţi individual cu o maşină închiriată. Este păcat să petreceţi tot timpul în hotelul Dvs. Luaţi insula la pas, vă va fermeca!

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.