Idei de vacanta, Spania.

In ritm de flamenco prin Madrid

Cu o harta, aparat de fotografiat si tenesi comozi, pornim la o plimbare prin una dintre cele mai verzi capitale europene. Orasul are un ritm aparte de viata, obiective turistice ce merita toata atentia vizitatorilor, distractie, shopping si gastronomie. Clima este placuta aici tot timpul anului – veri cu temperature ridicate, dar seri placate si ploi rare toamna si primavara.

Plaza Mayor, piata mare din centrul orasului Madrid, este un must see pentru orice calator prin capital Spaniei. In Evul Mediu locul acesta era doar o piata de bunuri de consum din afara zidurilor orasului. In 1560 Regele Filip al II-lea l-a rugat pe Juan de Herrera, arhitect al bisericii Escorial sa tranforme targul intr-o piateta adevarata. Abia in anul 1617, in timpul domniei Regelui Filip al III-lea, constructia noii Plaza Mayor a inceput. Urmand indicatiile seccesorului lui Herrera, Juan Gomez de la Mora, piata a fost terminata in numai doi ani. A rezultat o piata foarte mare, ce masoara 120 de metri lungime si 90 de metri latime. A fost inconjurata de cladiri in lemn, unele dintre ele inalte de sase etaje. Incendiile au distrus toate cladirile din Plaza Mayor de trei ori de-a lungul istoriei: in 1631, 1672 si 1790. De fiecare data au fost reconstruite, ultima oara dupa proiectul lui Juan Villanueva. Constructiile ridicate dupa ultimul incendiu pot fi admirate si astazi.
Plaza_Mayor

Cel mai faimos muzeu din Spania, construit in secolul al XIX-lea, Prado, adaposteste cele mai frumoase galerii de arta din lume. Fondat ca muzeu de picturi si sculpturi, Prado gazduieste si colectii importante de peste 5.000 desene, 2.000 ziare, 1.000 monede, medalii si aproape 2.000 obiecte decorative si opere de arta. Peste 8.600 picturi ale lui El Greco, Goya, Murillo, Rubens, Titian, Bosch, Raphael, Botticelli, Fra Angelico si multi altii pot fi admirate aici.

Puerta del Sol este cea mai populara atractie din orasul vechi. In secolul al XIX-lea, cand a fost construita, era doar o poarta oarecare de intrare in oras care avea simbolul soarelui sculptat pe ea, dar in prezent are o importanta deosebita pentru ca aici se afla kilometrul 0 al Spaniei. Distantele dintre Madrid si celelalte localitati sunt masurate pornind de aici. Este plina de viata, plina de magazine , un loc de intalnire pentru tinerii din oras, si incantatoare pentru turisti. Tot aici se afla si o statuie de 20 de tone a unui urs ce mananca fructe dintr-un copac, simbolul orasului Madrid.  Numele oficial al statuii este „El Oso y El Madrono”. Madrono este o specie de copac inrudit cu capsunul.
Puerto del Sol

Palacio Real este cel mai mare si cu siguranta unul dintre cele mai impresionante palate din Europa. Are peste 2000 de camere decorate in modul cel mai luxos cu putinta – mobilier baroc și rococo, colecții diverse, decoratiuni superbe.Afacerile de stat ocupa o parte buna din palat, insa camerele ocupate de familia regala sunt deschise publicului, pe langa sala de primire, galeria de picturi – lucrari apartinand lui Caravaggio, Velazquez, Goya -, camera tronului, armura regala si farmacia regala, care pot fi de asemenea vizitate.
Palacio real

Si dupa o plimbare prin camerele palatului, putina relaxare nu strica. Gradinile Sabatini sunt cea mai buna alegere. Liniste, fantani arteziene, statui, localnici si turisti relaxati.
sabatini

Vis-à-vis de Palacio Real, Catedrala Almudena este principal biserica catolica din oras, avand o arhitectura incredibila si o fatada fermecatoare. La interior, tavanele boltite si frumoasele vitralii completeaza experienta. Terminata in 1993, dupa aproape 100 de ani,  constructia a fost sfintita de Papa Ioan Paul al II-lea, statuia acestuia patronand si orasul din fata catedralei.
AlmudenaCathedral

Pentru fanii fotbalului de pretutindeni, Real Madrid este una dintre cele mai iubite echipe din lume. Cu jucatori de clasa mondiala, Zidane, David Beckham sau Ronaldo, meciurile de pe stadionul Santiago Bernabeu sunt fotbal adevarat.
santiago_bernabeu_stadium

Acestea sunt doar cateva din obiectivele pe care le puteti vedea intr-un circuit clasic de 10 zile organizat in Spania de Paralela45 in luna august, pentru 795€ / persoana cu bilet de avion si transferuri incluse.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.