Stiati ca....

Francezilor li s-a cerut sa fie mai politicosi cu turistii

Daca in ultimii ani Franta si-a pierdut locul pe podiumul celor mai vizitate capitale europene, se pare ca oficialitatile de la Paris vor sa schimbe perceptia negativa a  turistilor asupra modului in care sunt tratati de localnici. Inca din 1980, Franta era cea mai vizitata tara din lume, pe parcurs, conform studiului facut de Ministerul de Externe francez, numarul turistilor s-a diminuat simtitor, principalul motiv fiind lipsa de ospitalitate a localnicilor.

Franta a anuntat un plan agresiv pentru a atrage mai multi turisti, deoarece in 2014 doar 84 de milioane de turisti au vizitat tara. Noul program de promovare turistica include si schimbarea atitudinii francezilor fata de turisti, ministrul de externe cerandu-le francezilor sa fie primitori cu vizitatorii straini. El spera ca “turismul care este o comoara nationala trebuie sa fie protejat, cultivat si dezvoltat”. Doar astfel in 2020 Franta va putea ajunge la o cifra de 100 de milioane de turisti.

Toate canalele de televiziune prezente in strainatate au primit indicatii stricte de promovare a tarii prin documentare despre magia Parisului, castelele de pe Valea Loarei, statiunile de schi din Alpi, plajele de pe Riviera Franceza, vinurile frantuzesti si delicatesele bucatariei frantuzesti.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.