Idei de vacanta, Kenya, Revelion.

Experienta KENYA (Charter Kenya – Revelion 2013) – partea II

Sa ne continuam aventura kenyana 🙂

A doua zi, la prima ora din dimineata, chiori de somn, dar dornici de aventura, ne-am baut cafeaua, ne-am imbarcat in microbuze si am pornit la drum….  Lei, elefanti, zebre, antilope, girafe, maimute…. Ce diferenta imensa fata de ce vazusem noi pe Discovery! E un sentiment nou si aparte sa vezi animalul in mediul lui, nu inchis intr-o cusca la zoo sau facand acrobatii la circ, cu demnitatea si maretia intacte! Si totul atit de aproape! Nu aveam voie sa ne dam jos din masini (animalele s-au obisnuit cu ele) sau sa le deranjam in vreun fel. Eram pur si simplu spectatori la un specatcol maret, care se desfasoara cu sau fara noi…. Great feeling! Sa vezi cum mamica de elefant isi rasfata puiutul exact asa cum orice mama pe lumea asta o face, sa poti observa viata sociala a maimutelor, “miscarile de trupe” ale antilopelor, efortul super organizat a doi gandacei de a misca un bulgare de pamint…. Stiti cum se zice… trebuie sa traiesti o chestie ca asta ca sa intelegi despre ce e vorba… sentimental nu se poate descrie.

Dupa vreo 3 ore de safari ne-am intors la hotel, am mincat, dupa care unii si-au petrecut timpul la piscina (chiar in fata piscinei era un lac unde veneau sa se adape turmele de animale), altii s-au dus din nou la culcare…. Dupa-amiaza ne astepta o noua aventura.

Safariul de dupa-amiaza a fost la fel de intens, doar ca déjà nu mai opream la fiecare turma de elefanti, ci vroiam sa vedem “pisicile”. Soferii nostri comunicau prin statie si alergau dupa animalele despre care erau informatii cum ca s-ar afla intr-o anumita zona.

In ziua a treia de Kenya, dimineata ne-am facut bagajele, am mancat si am plecat intr-un nou safari, spre iesirea din parcul national Tsavo. Pe drum am vazut o colonie de vulturi care se hraneau dintr-un cadavru de elefant… intelegi dintr-o data ca legile naturii sint foarte dure…. moartea unuia inseamna supravietuirea celuilalt.

Pranzul l-am luat pe drum, la un restaurant cu bufet, dupa care am pornit spre satul de Masai pe care stabilisem ca il vizitam inainte de a pleca spre Mombasa. Multi dintre noi erau curiosi sa vada “the real thing” dupa ce citisera “The White Masai”, altii nu stiau exact la ce sa se astepte, vizita fiind un soc cultural.

Va urma 🙂

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.