Idei de vacanta, Kenya, Revelion.

Experienta KENYA (Charter Kenya – Revelion 2013) – partea II

Sa ne continuam aventura kenyana šŸ™‚

A doua zi, la prima ora din dimineata, chiori de somn, dar dornici de aventura, ne-am baut cafeaua, ne-am imbarcat in microbuze si am pornit la drumā€¦. Ā Lei, elefanti, zebre, antilope, girafe, maimuteā€¦. Ce diferenta imensa fata de ce vazusem noi pe Discovery! E un sentiment nou si aparte sa vezi animalul in mediul lui, nu inchis intr-o cusca la zoo sau facand acrobatii la circ, cu demnitatea si maretia intacte! Si totul atit de aproape! Nu aveam voie sa ne dam jos din masini (animalele s-au obisnuit cu ele) sau sa le deranjam in vreun fel. Eram pur si simplu spectatori la un specatcol maret, care se desfasoara cu sau fara noiā€¦. Great feeling! Sa vezi cum mamica de elefant isi rasfata puiutul exact asa cum orice mama pe lumea asta o face, sa poti observa viata sociala a maimutelor, ā€œmiscarile de trupeā€ ale antilopelor, efortul super organizat a doi gandacei de a misca un bulgare de pamintā€¦. Stiti cum se ziceā€¦ trebuie sa traiesti o chestie ca asta ca sa intelegi despre ce e vorbaā€¦ sentimental nu se poate descrie.

Dupa vreo 3 ore de safari ne-am intors la hotel, am mincat, dupa care unii si-au petrecut timpul la piscina (chiar in fata piscinei era un lac unde veneau sa se adape turmele de animale), altii s-au dus din nou la culcareā€¦. Dupa-amiaza ne astepta o noua aventura.

Safariul de dupa-amiaza a fost la fel de intens, doar ca dĆ©jĆ  nu mai opream la fiecare turma de elefanti, ci vroiam sa vedem ā€œpisicileā€. Soferii nostri comunicau prin statie si alergau dupa animalele despre care erau informatii cum ca s-ar afla intr-o anumita zona.

In ziua a treia de Kenya,Ā dimineata ne-am facut bagajele, am mancat si am plecat intr-un nou safari, spre iesirea din parcul national Tsavo. Pe drum am vazut o colonie de vulturi care se hraneau dintr-un cadavru de elefantā€¦ intelegi dintr-o data ca legile naturii sint foarte dureā€¦. moartea unuia inseamna supravietuirea celuilalt.

Pranzul l-am luat pe drum, la un restaurant cu bufet, dupa care am pornit spre satul de Masai pe care stabilisem ca il vizitam inainte de a pleca spre Mombasa. Multi dintre noi erau curiosi sa vada ā€œthe real thingā€ dupa ce citisera ā€œThe White Masaiā€, altii nu stiau exact la ce sa se astepte, vizita fiind un soc cultural.

Va urma šŸ™‚

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.