Am fost acolo, Cristina Vascan, Idei de vacanta, Portugalia.

„Experienta de Neuitat”, chiar asa pot numi sejurul meu in Algarve!

Atmosfera de vacanta si relaxare se simtea inca de la aterizare 🙂 Portughezii sunt primitori, veseli, foarte respectuosi, te determina sa intri in atmosfera de vacanta instantaneu. Auzisem de frumusetea peisajelor si a plajelor din Algarve, dar nimic nu egaleaza frumusetea autentica a acestora decat atunci cand le vezi. Nisipul fin al plajelor iti da un sentiment ireal de liniste atunci cand pasesti prima data 🙂
Algarve, cel mai sudic loc al Portugaliei, detine statiuni si locatii frumoase, cosmopolite, restaurante ce te imbie la tot pasul cu mancare traditionala, muzica si atmosfera placuta.
Capitala Faro, are aspect pitoresc, constructii ingrijite, strazi romantice. Dupa plimbarea prin oras, ne-am oprit in micul port de unde am facut o excursie cu barca pe RIA Formosa (un fel de Delta, aflata intre tarmul orasului si o plaja, ce delimiteaza oceanul). Ghid ne-a fost un localnic ce ne-a rasfatat ata cu povesti frumoase cat si cu informatii concrete legate de geografia zonei. Sa nu uitam si de centrele comerciale unde „impatimitii” de shopping pot sa faca cateva sedinte foarte bune de cumparaturi.
Am inceput periplul in luxoasa statiune Vilamoura, cu hotelurile sale impozante de pe malul oceanului, TIVOLI MARINA 5 *, THE LAKE RESORT 5 *, VILA GALE AMPALIUS 4 *, CROWNE PLAZA VILAMOURA  5*. Statiunea este dedicata atat familiilor cu copii cat si cuplurilor care doresc pe langa relaxare si plaja si viata de noapte activa.
Am continuat cu Albufeira, nu inainte de a vedea frumoasele plaje ce leaga statiunile  (Praia da Marinha este situata intre Carvoeiro È™i Albufeira). Statiunea este una moderna, hoteluri pentru toate gusturile, tarife accesibile pentru toti turistii. Am vizitat centrul statiunii, magazinele micute si cochete ce-ti ofereau suveniruri tocmai „bune de luat acasa”. Vizita nu ar fi fost completa daca nu mergi si la piata de peste. In Albufeira, gasesti cele mai bune hoteluri, unde si cel mai pretentios turist va fi satisfacut pentru ca nu ar exista niciun motiv de nemultumire. EPIC SANA 5 *, PINE CLIFFS A LUXURY HOTEL 5 *, PORTOBAY FALESIA, ROCAMAR 4 *.
Micul orasel Portimao ne-a oferit tuturor o noua stare de bine. Peisaje frumoase, apa – mai caldă decât mă aÅŸteptam, centrul istoric boem, agitat după lăsarea serii. Ne-am delectat la un  club local cu muzica live. ConstrucÅ£iile păstrează o uniformitate a arhitecturii, ceea ce crează o imagine frumoasă ÅŸi dincolo de plaje
Hotelurile recomandate sunt situate pe plaja, au servicii bune si ofera o priveliste totala asupra oceanului: DA ROCHA  4 *si JUPITER 4 *.
Pe drumul spre Lagos, partenerii locali ne-au oferit posibilitatea sa vizitam plaje mai putin cunoscute turismului de masa, una dintre ele, care ne-a impresionat profund si pe care v-o recomand cu placere sa o vizitati fara ezitare PRAIA DO CASTELEJO. Este dedicata si recomanda celor care parctica sporturi acvatice, in special celor care practica surfing-ul.
Lagos, oras turistic si istoric, ofera de asemenea diversitate de restaurante, unde puteti degusta mancaruri traditionale-cataplana cat si „piri-piri”, la preturi accesibile. De recomandat sunt insa restaurantele mici, cele unde vin si localnicii, acolo mancarea este ieftina si buna. Orasul situat pe malul oceanului are hoteluri frumoase, in special pentru familii cu copii, exemple fiind hotelurile VILA GALE LAGOS 5 *, TIVOLI LAGOS, AQUALUZ (DE RECOMANDAT PENTRU FAMILII CE DORESC APARTAMENTE, STUDIO etc )
Ar mai  fi multe de spus, dar va las sa descoperiti aceasta minunata destinatie. Sper ca am stranit curiozitatea si sa va doriti sa treaca mai repede timpul, sa va bucurati in concediul viitor, la vara, de Algarve, Portugalia.
   

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.