Am fost acolo, Dubai, Florin Popescu, Idei de vacanta.

Dubai – Luxul inedit al lumii !

In perioada 22.08-27.08 am avut norocul sa particip la un infotrip organizat de agentia PARALELA45 in Dubai. Infotripul a fost organizat pentru „a pregati terenul” si a inspecta unitatile de cazare prezente in oferta agentiei pentru sezonul 2013-2014. Zborurile sunt efectuate cu compania TAROM iar orarul de zbor este foarte bun. Dupa aproximativ 4.5 ore am ajuns in aeroportul din Dubai unde am avut si prima impresie despre acest superb oras. Aeroportul imens este construit cu materiale calitative, magazinele Dutty Free sunt pline de oferte bune si luxul predomina. Orasul este in opinia mea o minune. Este dovada ca omul poate lupta impotriva naturii, este un desert transformat in metropola! Zgarienorii predomina linia orizontului iar autostrazile cu 6 benzi pe sens iti ofera infrastructura necesara sa ajungi de la aeroport la unitatea de cazare in numai cateva minute. Exista si o linie de metrou subteran si una de metrou usor de suprafata care completeaza reteaua vasta de autobuze si taxiuri destinate transportului de persoane. Pentru doamne in mod special exista Pink Taxi – o companie de taxi care are masinile roz iar ca soferi numai doamne imbracate in roz.

Turul orasului a fost interesant. Un tur obisnuit dureaza aproximativ 4 ore, timp in care se vede Palm Island – insula artificiala unde se gasesc zone rezidentiale, zone de shopping dar si vestitul hotel Atlantis. Turul continua cu Bulevardul Sheik Zayed spre plaja din apropierea hotelului Burj Al Arab unde se da o scurta pauza pentru nelipsita sedinta foto cu hotelul. Se pleaca spre zona Creek Dubai unde se viziteaza Deira – partea veche a Dubaiului, zona nu chiar atat de luxoasa si locul unde se gasesc cele doua bazare importante: Gold Souk si Spice Souk. Bulevardul Sheik Zayed Road este nelipsit din nici un tur. Pe acest bulevard se gasesc cladiri impozante, hoteluri de renume si locuri unde se poate face shoppig.

In cele sase zile petrecute in Dubai am putut vizita Burj Kalifa – cea mi inalta cladire din lume de unde, de la Observation Deck-ul aflat la etajul 124 se poate vedea tot orasul. Superb!!!

O alta experienta deosebita in Dubai o constituie programul Desert Safari. Senzatia de a fi intr-un jeep in viteza pe dunele de nisip este unica si merita experimentata.
Turistii sunt preluati cu jeep-uri moderne , luxoase si puternice si sunt dusi in afara Dubaiului intr-un loc special unde se desfasoara programul . Culoarea nisipului rosiatic si forma dunelor ofera un peisaj senzational iar cardurile de memorie ale aparatelor foto incep sa se umple rapid.
Nu rezisti sa nu faci poze! Se face la inceput o scurta pauza pentru a desumfla rotile, acest lucru fiind necesar pentru o mai buna aderenta iar apoi incepe „spectacolul”.
Soferi experimentati merg in viteza pe dunele de nisip si fac diferite manevre mai mult sau mai putin periculoase. Adrenalina creste …si creste…si creste…!
Dupa aproximativ 30-45 minute de condus pe dune se mai face o scurta pauza foto pentru a admira apusul in desert iar apoi toate jeep-urile merg in aceeasi directie spre un loc unde exista o mica asezare construita special sa imite stilul de viata al beduinilor. Acolo turistii pot face plimbari cu camila, pot avea parte de tatuaje (nu permanente), pot servi o bautura racoritoare si un mic snack. In mijlocul meselor pe o scena pavata cu covoare sunt organizate belly dancing si dervish dance.
Dupa servirea cinei, turistii sunt transferati la unitatea de cazare cu jeep-urile.
Programul incepe la 16.00-16.30 si se termina la orele 20.30-21.00.

Hotelurile vizitate in Dubai si prezente in oferta agentiei Paralela45 sunt intradevar pentru toate gusturile si toate bugetele.

Aflate in diferite zone ale orasului Dubai, unitatile de cazare sunt pozitionate strategic langa zone de renume, langa mall-uri sau langa plaja lata , nisipoasa cu apa superba . Din multitudinea hotelurilor vizitate mentionez cateva hoteluri care au un anumit speific:

  • Grand Midwest se gaseste in zona Bur Dubai si este un apart hotel. In interior se gasesc apartamente si studiouri spatioase echipate complet pentru toate neviole turistului aflat in vacanta. Plaja se gaseste la numai 15 minute distanta.
  • City Max Bur Dubai 3* este in opinia mea un hotel complet. Au Sports bar, Cafenea, Restaurante, piscina sauna si sala de fitness. Camerele sunt curate si cochete. Hotelul ofera gratuit shuttle bus-uri zilnice spre mai multe atractii ale orasului: Plaja Jumeirah, Dubai Mall sau Mercato Mall.
  • Ramada Jumeirah 4* este un hotel select. Restaurante superbe, piscina mare la ultimul etaj, shuttel bus-uri spre Mall si plaja Jumeirah si serviciile hoteliere e calitate fac din acest hotel una din recomandarile personale.
  • Byblos Al Barsa 4* se gaseste in zona Tecom. Pozitionat intre zgarienori hotelul dispune de 6 restaurante, printre care si unul Coreean, pune la dispozitia turistilor shuttle bus spre Emirtes Mall si plaja Jumeirah si unde nu mai pui ca se gaseste in apropierea metroului si  aproape de zona Dubai Marina.
  • Pentru pasionatii de shopping recomand hotelul Al Ghurair Rayhaan by Rotana. Primele doua etaje ale hotelului sunt un mall destul de spatios si complet. Cele doua turnuri au doua specifice diferite: un turn contine camere de hotel iar altul este destinat camerelor de tip hotel apart.In imediata apropiere se mai gaseste Reef Mall iar metroul este la numai 5 minute distanta. De la acest hotel se ajunge foarte usor si rapid in zona Creek Dubai si zona Deira unde sunt celebrele bazaruri Gold Souk si Spice Souk.
  • Grosvenor House West Marina Beach 5* este format din 2 turnuri superbe aflate in imediata apropiere a faimosului Twisted Tower. Zona invecinata este Dubai Marina iar camerele si privelistea oferita din acest hotel este de senzatie. Toate motivele sa recomand acest hotel!
  • Hilton Dubai Jumeirah Beach 5* este o bijuterie! Aflat in zona numita The Walk, chiar pe plaja Jumeirah si in imediata apropiere a zonei Dubai Marina hotelul Hilton ofera tot confortul necesar turistului aflat in cautare de liniste si relaxare, shopping sau nopti electrizante in cluburi sau discoteci. Pentru oaspetii cazati in camerele exclusive exista un Exclusive lounge cu ceck in privat, servicii de secretariat, cafea, ceai si snack-uri.

Oferta agentiei este bogata in hoteluri care se intrec in servicii bune oferite doritorilor. Daca doar va trece un gand oricat de mic sa vizitati Dubai va recomand sa actionati rapid! Dubai este o destinatie aparte care merita toata atentia dumneavoastra.

 

 

 

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.