Am fost acolo, Corina Enache, Dubai, Idei de vacanta.

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Una din destinatiile pe care romanii le adora este Dubaiul. Nu intelegeam de ce si am vrut sa verificam si noi spusele altora. Astfel cu Taromul, in 5 ore si jumatate am aterizat pe ” taramul luxului”. Un pic obosite ne-am dus la hotel urmand a adoua zi sa savuram razele soarelui in cladirile de sticla situate vis a vis de hotelul nostru la o cafea, bineinteles arabica .

Trezirea la realiatatea inconjuratoare a fost mult mai emotionanta decat ne asteptam.

Totul are un aspect auriu in lumina soarelui. Insasi Soarele este parca mai mare si mai aproape de tine. Cladirile si arhitectura sunt absolute remarcabile. Pare a fi fost un concurs intre arhitecti. Curatenia este impecabila pe strazi, florile si palmierii iti zambesc oriunde te-ai duce ca sa nu mai amintim de covorul de iarba, sustinut  atat de verde de furtunurile cu apa care brazdeaza spatiile verzi .

Se lucreaza, se lucreaza incotinuu cu pakistanezi, indieni, egipteni invatati cu caldura. Dealtfel si in avionul cu care ne-am dus erau arhitecti si muncitori romani  care mergeau acolo la lucru. Se lucreaza la 45 – 50 °C, in forta . Fiecare noua cladire vrea sa fie mai spectaculoasa decat restul. Poate e un semn de grandomanie, poate de opulenta, poate vor sa demonstreze lumii ca au forta sa finanteze cele mai indraznete proiecte arhitecturale.

Drumurile sunt “lacrima “, fara gropi, denivelari, asfalt topit, unde mai pui ca mai au si cate 7 benzi pe un sens atunci cand mergi in desert sa faci safari.

Ceea ce este insa o mare realizare este metroul, care leaga orasul vechi de plaja si zona de lux din Jumeirah, precum si zona The Palm (locul unde se afla celebrul Atlantis – o minune arhitecturala, care merita vazuta ). Astfel si cei care stau in oras in cca jumatate de ora pot fi pe plaja Jumeirah, unde Burj al Arab-ul in lumina soarelui si reflexia apei ramane o minune arhitecturala care te indeamna la visare. In rest numai hoteluri de lant – Sheraton, Hilton, Le Meridien, etc si magazine de firma. Frumos! Special!

In cealalta parte a orasului se inalta catre nori cea mai inalta (momentan) cladire din lume – Burj Khalifa, pe care, din pacate nu am apucat sa o vizitam (daca se rezerva biletele din timp este mai ieftin decat daca se cumpara direct de acolo).

Ramane pe data viitoare …..

Ceea ce este absolut  uimitor (pentru noi, rasfatatele) este “cantitatea” de Mall-uri/.

Shopping-ul este “pasiunea noastra “ din totdeauna si acolo suntem in “lumea noastra”.

Gasesti toate marimile, formele, culorile de articole de imbracaminte si incaltaminte, toate pietrele si tipurile de metale pretioase, ceasuri, accesorii, imbracaminte sport, articole electronice, suveniruri, etc, etc, etc. Si mai ales ca sunt in dolari (sic! ), asa ca merita din plin.

Ca optionale va recomand – Abu Dhabi, Safari cu jeepurile in desert – absolut spectaculos (l-am facut, mi-a placut si l-as mai face), Burj al Arab…..

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.